Ledigvecka!!!!!!!!!!!

Det har börjat bli en liten ful ovana att det dröjer längre och längre mellan mina inlägg. Men det har ju sina orsaker till att det dröjt extra länge med detta inlägg. Dels akut skrivkramp och sen har det varit så mycket annat jag har haft tankar på. Men nu gör jag en kraftansträngning och provar skriva ner något nytt.

 

Nu går jag mot en skön och välbehövlig ledigvecka från jobbet! Jag har världens roligaste jobb för närvarande med helt underbara kollegor. Men fastän det inte är något fysikskt jobb så känns det som det behövs ett par dagar för att få vila upp sig.

 

Nu till det sedvanliga gnället som brukar dyka upp i mina inlägg. Och återigen så kommer det att handla om försäkringskasan och våra eminenta politiker.

 

Den sjukvårdspolitik som bedrivs just nu är ju bra! Bara du inte blir sjuk vill säga!!!! För blir du sjuk så får du allt annat än den hjälp du behöver. För det går då inte att få riktiga svar på frågor man har av försäkringskassan. Dom pratar mest bara i facktermer som ingen vanlig människa förstår sig på. Och tycker dessa handläggare att personen i fråga blir obekväm så blir dom bara arga och spydiga! Som om de sjuka inte har det nog jobbigt så ska dom tryckas ner ännu mer psykiskt så dom inte ska besvära dessa ”hårt” arbetande tjänstemän!

 

Skulle en vanlig arbetare bete sig på ett sådant sätt så skulle man få sparken redan innan man öppnat munnen!!

 

Och sen finns det ju dom som har blivit utförsäkrade och varit inskriven på arbetsförmedlingen i tre månader och det har visat sig att dom inte klarat av att jobba på grund av sina sjukdoms besvär. Försäkringskassan har gått ut med att om en person inte klarar av att återgå till arbetslivet så kan man få en ny sjukersättnings period. Men nu kommer det som är lite komiskt i det hela: Man kan få en ny ersättnings period men man får inga pengar! Detta fenomen är ju inget annat än skratt retande!! Det är ju inget annat än att sparka undan benen på en person som redan ligger ner(hur det nu är möjligt)! Och det är ju inte bara den ”sjuke” som blir drabbad, utan det är ju alla personer i den ”sjukes” närhet som blir drabbade!!!  I det långa loppet kommer det ju att bli ännu fler männsikor som kommer att måsta besöka försäkringskassan.

 

Och sen när man får höra att det finns personer som är helt arbetsföra men ändå får bidrag plus alla fasta kostnader betalda av en viss instans! Det är ju så att det är helt åt helvete!!!!! Det är ju precis som om man ska höra till ett visst klienterie för att få hjälp. Jag kan inte fatta hur dessa beslutsfattare  klara av att gå hem och sova utan att ha mardrömmar.

 

Blir det inte en snabb ändring på detta fenomen så är jag ganska säker på att Sveriges befolking kommmer att minska drastikst! Och då menar jag inte att folk flyttar utomlands utan många kommer nog att annsöka om en etta tre meter ner!!!

 

Men det är väl dit dom vill komma! För då försvinner ju problemen självmant! Nä, det är en jävla tur att jag då fortfarande håller mig frisk och personligen slipper ha något med dessa svinen att göra!

 

Mossa mossa


Hoppsan!

Nu går skam på torra land! Redan uppdatering! Men det har sina orsaker. Jag är inne på min andra sjukdag på raken och börjar känna mig gode rastlös!!! Visst finns det säker här hemma att göra men det är jag för slut för att ta mig an. Och det spel jag har laddat i mitt kära X-box 360 börjar jag vara lite less på för närvarande. Så då sätter jag mig ner och provar knåpa ihop ett lite inlägg trots att jag egenteligen inte har något att skriva om. Men jag börjar så får jag se vart det slutar.

 

Måste bara slänga in en liten kommentar om den”nya” regeringen. Moderaterna ville ju att dom andra allians partierna skulle avstå någon ministerpost så dom skulle få flera. Men ingen av dom andra var beredda på att släppa någon post av förståliga skäl. Men vad gör dom då? Jo dom skapar nya ministerposter som inte har funnits tidigare!!! Är det bra med tanke på statskassan?

 

Sen känner jag att jag måste skriva av mig i ett helt annat ämne som dykt upp i mitt huvud. Och det är det här med ryktesspridning. Nu har jag själv inte varit utsatt för det på ett längre tag, men jag vet nån/några som mer eller mindre ständigt blir utsatta för det. Och det jag först tänker på är vad dessa som börjar med det får ut av det? Har dom så lite att göra på dagarna att det enda som finns att göra är att smutskasta någon ute i samhället? Nu ska jag väl direkt erkänna att jag själv också kan prata skit om vissa någon gång, men jag kan då lova att jag inte sprider falska rykten om personer!!! Det prats om att mobbing mot barn ska förhindras och det ska vara nolltollerans mot detta. Men det jag skrivit om här ovanför är inget annat än ren och skär vuxen mobbing! Visst, det kan låta löjligt, men det finns dom personer som redan mår dåligt psykiskt att det inte behövs så mycket för att det ska bli ännu värre!! Nä, städa framför er egna bro innan ni kastar skit framför någon annans!!!

 

Och till sista så har den svenska avundsjukan slagit till igen!!! En renskötare har återigen blivit polisanmäld för tjuvjakt på sin egen jaktmark!!! Förhoppningsvis kommer inte detta leda till något åtal, men att så fort nångon inte får som han vill så verkar det var en laglig rätt att hoppa på lappen! Och detta fenomen verkar vara återkommande vid en speciel tidpunkt på året! Att dom bara orkar!!!

 

Nä, nu har skriv krampen kommit med stormsteg så jag säger bara:

 

Mossa mossa

 

 


Tunga tider

Nu börjar det vara ett tag sedan jag skrev något här i bloggen. Har varken haft lust eller ork att sätta mig ned och författa ihop något senaste tiden. Jag har känt mig helt ”överkörd” den senaste tiden. Det har sina orsaker också. Det är allt från begynnande förkylningar till sömn problem som är orsaken till min totala matthet. Det är då tur att jag har ett jobb med underbara kollegor att gå till varje dag så jag kan skingra mina tankar. Får väl se hur jag kommer att göra med mitt bloggande. Kan bli så att jag kommer att lägga ner den om jag inte återfår skrivlusten.


Jag har gått och grunnat på vad jag ska skriva i detta inlägg ett tag och jag känner att jag måste bara skriva lite om valresultatet som blev.


Enligt min sy på resultatet kommer det att bli fyra svarta år för många av Sveriges medborgare. Och då menar jag mest för dessa som har blivit eller kommer att bli utförsäkrade från sina sjukförsäkringar. Visst det finns säkert många som fuskat till sig sjukskrivningar och sjukpension. Men det finns ännu fler som verkligen behöver denna sjukförsäkring men blir tvingade in i ovisshet!


Och att vara så pass sjuk att man inte kan jobba och måsta behöva ta strid mot försäkringskassans och regeringens facist metoder för att bevisa sina problem är inte det lättaste! Det vet jag! Jag är ju rädd att ökningen av självmord kommer att skjuta i höjden pga denna regel som alliansen har infört och försäkringskassans facist metoder! Men då får dom ju som dom vill: Sjuk antalet och arbetslösheten  minskar!!!


Och sen den arbetspolitik som dom kör med är under all kritik enligt mig. Visst där är det också många som ”smitit” undan och bara gått och stämplat dag ut och dag in. Men att bara få stämpla upp till en heltid i 75 dagar är ju skamligt!!! Många arbetsgivare skiter i om man inte får stämpla upp eller inte. Passar det inte så anställer dom ju bara en ny! Jag har jobbat deltid i snart två år och inte har jag då fått någon heltids tjänst ännu. Och jag tror inte jag kommer att få det heller. Och det finns ju inte så många jobba att söka som är heltidstjänster. Nä det är bara att hanka sig fram på den lilla lön man får och se glad ut!!!


Nä det är bara hoppas att jag får mig ett heltids jobb och håller mig frisk dom närmaste fyra åren!!!



Som avslutning kan jag för en gång skull skriva något roligt om än lite kryptiskt! För trots allt mörker så har det dykt upp lite ljusglimtar i tillvaron! Äntligen börjar det se lite ljusare ut för min kära fru! Men hon får berätta vad det är själv, men glädjande besked är det då i alla fall! (Kan redan här och nu dementera att vi inte ska ha barn)


Mossa mossa


RSS 2.0