"Jaget före laget" eller hur det nu var?

Nu när det lackar mot jul ska jag göra ett försök att återupp ta mitt bloggande. Det har ju varit lite dåligt om det den senaste tiden. Men det har sina grunder varför det har blivit så. Men det återkommer jag med när jag ska summera året som varit. Det jag kan säga att jag nästan gått på knäna sista tiden så nu ska det njutas av ett välförtjänt jullov så jag orkar med vår terminen!!


Nu till detta inlägg.


Inom många idrottslag så pratas det mycket om ”laget före jaget”. Och jag tycker själv att det är en självklarhet! Och då även i världen utanför sportens värld. Visst, lite egoism ska ju finnas men till en viss gräns. För har man ingen egosim i sig är det lätt att man blir totalt överkörd av omgivining! Jag vet!!!!!


Jag har träffat många människor genom livet som bara ser till sitt eget bästa och det är både gammal som ung! Att inte kunna glädjas åt någon annan som får något som man inte själv får tycker jag är att hamna på sandlåde nivå!


Och det är väl en av orsakerna att jag är så hemlighetsfull när jag skriver lite kryptiskt om några/något projekt jag har på gång innan allt är klart. Och det fick jag bevittna senast i veckan att man inte ska berätta för någon vad som är på gång! Jag berättade om något jag har på gång till en person jag litade på men då kom det direkt: ”Men varför får inte jag dom möjligheterna?”. Och till saken hör att jag ska stå för alla omkostnader själv!!


Så gott folk ni får vänta med att jag berättar om detta projekt ett tag framöver tills allt är klart!


Nu måste jag skriva några rader om denna eminenta instansen Försäkringskassan! För dom har återigen överträffat sig själva!!!! Inte nog med att dom och deras egna medicinska experter trycker ner folk och läkare runt om i landet med att misstro dem utan att ha träffat personerna det gäller.


Jag kan tycka om dom nu tänker avslå någons sjukskrivning eller överklagan på ett beslut så kan dom ju då vänta med att skicka avslaget så det inte dimper ner i brevlådan bara någon dag för julafton. För en person som inte är nog frisk för att klara av ett heltids jobb mår nog dåligt psykiskt. Och att få ett negativt beslut någon dag före jul kan ju få vem som helst att totalt bryta ihop!


Men det är väl klart, FK måste väl få in pengar för att finansiera sina julfester!!!! Men hur dessa kan känna någon julstämning är för mig en gåta! Men det är väl som samhället av idag börjar se ut: EMPATILÖST!!!!


Som avslutning måste jag bara skriva lite om julen. Som många av mina läsare redan tidigare läst i mina tidigare inlägg så är julen inte någon av mina favorit högtider! För det är någon som saknas och kommer alltid att göra det!!!!! Tur att det dykt upp någon i mitt liv som gör julen(och andra högtider) lite lättare att genomlida!!!


I år ska vi fira jul i Abborträsk. Och jag kan säga att känns lite konstigt om än att vi hunnit göra det en gång tidigare. Inte för att jag inte trivs där men har man firat 35 julaftnar i rad i hemmets lugna vrå känns det lite konstigt! Och sen när Frille gick bort känns det extra att inte vara i Allejaur! Men tur jag har så pass trevliga sväföräldrar så det går hyfsat bra ändå!


Ha nu en riktigt trevlig jul på er allihop!!!! Nu ska jag verkligen njuta av ett välbehövligt jullov!!!!!!!


Mossa mossa


RSS 2.0