Förbannad igen!!!!!!!!!!!!!!!!!


Nu har man fått brusa upp igen när man har läst tidningen!!!!!! Hade köpt Aftonbladet och la mig ner i soffan och skulle ha en avslappnande stund. Ack vad jag bedrog mig!! Redan när jag had kommit till sidan 6 höll jag på att gå i taket!

Där var det en artikel om dom som hade varit sjukskrivna av olika anledingar och hade fått avslag med sjukpennig av försäkringskassan trotts att de hade läkarintyg att dom var för sjuk för att arbeta!

Det måste vara en ganska lång utbilding man måste gå för att få jobb på försäkringskassan. Både lära sig allt pappersarbete och sen kunna allt om olika sjukdomar!

Och i denna artikel som jag läste var den nån på FK som hade sagt att dom inte bara gick på sjukintyget från läkare när dom beslutade om sjukskrivning. Utan dom hämtade in många fler saker till sitt utlåtande! Men vad mer än ett läkarintyg där en legitimerad läkare har skrivit att man inte kan jobba kan behövas?

Och sen dessa försäkringsläkare som kan ta ett beslut och köra över den läkare som skrivit läkarintygget!!! Och dom behöver ju inte ens träffa personen i fråga!! Det är ju sinnessjukt!!

Har en kompis som förlorade mer eller mindre hela vadmuskeln efter ett benbrott. Och efter ett tag(vet inte hur länge)fick han besked från FK att dess läkare ansåg att han var helt arbetsför och skulle ut i arbetlivet!!! Och denna läkare hade aldrig träffat honom och sett hur han mådde! Tur att han är så pass tjurig och kom tilllbaka till ett något så när drägligt liv. Hade det gällt mig så hade jag nog skakat galler nu!!!!
Att vara läkare och bli överkörd gång på gång av FK:s egna läkare måste kännas tröstlöst!

Visst gör dom ett kanon jobb på FK. Dom får ju faktiskt ner sjukskrivningstalet på Sverigesbefolking som våra förtroende valda faktiskt har gått ut med att de vill ska ske(ironi)!!! Men till vilket pris får detta ske? Det finns ju faktiskt dom som inte orkar bråka om sin sjukersättning när dom blir av med den. Och är man sjuk och inte kan jobba kan jag tänka mig att det känns som att bli kapad jäms med knäna!!

Dom(våra förtroendevalda)går ju så fint ut med att det ska finnas så fina rehbiliteringsåtgärder så att dom som är sjukskrivna ska kunna komma tillbaka till arbetslivet. Men det finns inte så bra rehabiliteringsåtgärder som dom lovar. För det finns ju inte så många jobb att kunna gå ut till. Och vilken arbetsgivare vill anställa en person som har läkarintyg på att man inte kan jobba?

Och sen är jag rädd att självmords antalet kan komma att öka i antal i och med att folk blir utförsäkrade och inte orkar med. Men då blir det ju mindre arbetslösa också. Så då får dom ju ner båda statistiken! Man kan ju fundera om det är det dom vill?

Nä nu har jag fått gnälla av mig lite grand så jag kanske kan sova. Förresten till er som undrar om mitt gästbloggande. Det kommer så småningom. Träffade en som nästan lätt desperat(hahaha)idag och undrade när jag skulle skriva mer om det. Men som jag sa till henne: "Jag kan ju inte ta bort intresset förrän jag har fått mitt blogginlägg publiserat." Den som väntar på något gott väntar inte för länge!!!!!

Mossa mossa

Så var det fredag igen!

Så har det gått ännu en vecka som jag har haft jobb. Fick veta idag att jag får vara kvar på skolan en vecka till. Känns gode skönt, men samtidigt är det ju ganska osäkert också! Jag vet ju inte vad som kommer att ske nästkommande vecka. Som det ser ut just nu så blir jag arbetslös då, eller som det finnare låter "till arbetsmarknadens förfogande". Det är ju lite pressande och inte veta vad man ska göra från vecka till vecka. Men det kommer säkert att lösa sig. Det brukar det ju göra. Det är ingen idé att gräva ner sig!

Har väl lite ideér vad jag ska kunna  hitta på för att klara av brödfödan. Men de är just nu bara på idé nivå. Så det får förbli en hemlighet så länge. Men går dom i lås så kommer det att bli riktigt bra skulle jag tro. Kan väl säga så mycket att det skulle passa alldles utmärkt att kombinera med lite vick på skolan.

Jag har ju skrivit tidigare att jag hade funderingar att starta om firman. Och det är väl på gång men med lite mera runt omkring som jag kan pyssla med. Men vi får se hur det kommer att slå ut.

Men om jag nu vinner drömvinsten imorgon(igen)så behöver jag ju inte att oro mig mera över det ekonomiska. Vinner jag lovar jag alla läsare på bloggen en gigantisk grillfest med allt vad det innebär!!!

Får se om det blir en sväng till Luleå imorgon för lite shopping. Men det beror helt på vädret. Annars blir det väl att besöka lappstaden för den årliga återkommande Storstämningshelgen. Är väl lite sugen att ställa upp i tävlingen, men har ju inte provat att kasta på många herrarns år. Och när man ska skjuta också då kan allt hända! Tror jag står över ett år till.

Nu till något helt annat. Jag har fått en förfågan att bli gästbloggare!! Det hade jag väl aldrig kunnat tro skulle hända när jag började med den här bloggen. Men måste säga att det känns riktigt roligt och inspererande. Har börjat att spåna lite grand vad jag ska skriva om i det första inlägget. Hoppas bara bloggägaren blir nöjd med inlägget så jag får fortsatt förtroende att skriva i hennes blogg!

Nä nu ska jag nog krypa upp i soffan och ha lite fredagsmys. Får se var det slutar(ler)!

Mossa mossa

Nu har det hänt igen!

Så har det hänt igen något som ingen vill(hoppas jag i alla fall)ska drabba någon annan! Fick hör att en man i medelåldern hade valt att lämna jordelivet i förtid! Varje gång jag får höra något sånt så rivs gamla sår upp. Och jag går igenom de närmaste(åtminstone)dygnen den 9 februari 2003. Tänker på honoms annhöriga och vad de har att gå igenom. Det kan jag säga att det är inte något jag inte ens vill att min värsta ovän ska behöva göra. Ni som inte har varit med om något sådant kan jag säga att det känns som hela världen går under! Livet blir aldrig som det varit. Visst går livet vidare men det finns sämre och bättre dar.

Det går aldrig att föreställa sig vad människor som väljer självmant att lämna jordelivet känner och tänker. Men dom måste må rent ut sagt för jävligt!!!! Visst har jag själv haft stunder där jag inte mått så bra men aldrig så dåligt att jag tänkt i dom banorna. Och då har det kännts för jävligt! Så vad ska inte dessa människor känna!!

Många säger det är fegt av dom som väljer att ta sitt eget liv. Och visst kan jag hålla med till viss del. Dom tänker nog inte på de efterlevande. Så man kan säga att de tänker lite egoisktiskt. Det kan jag hålla med om. Men:

Nu ska jag skriva något som kontroversiellt som vissa kanske anser vara lite väl magstarkt. Tänk er att komma till den insikt i livet att det inte känns värt att leva längre. Det är ett ganska stort beslut att ta att välja en sån drastiskt åtgärd! Det krävs stort mod att ta detta beslut anser jag. Visst förekommer det i det flesta fall av självmord sprit med i bilden och det tar ju bort lite(eller snarare mycket omdömme), men jag tycker fast man har alkohol i blodet att man vet vad man gör. För det är ju som sagt var ett ganska stort beslut att ta!

Tro nu inte att jag förespråkar självmord för det gör jag ju självklart inte. Kan säga att jag var gode förbannad på Frille när han valde att ta sitt liv. Men samtidigt har inte alla så lätt att prata om sina problem med andra. Och i hans fall har jag lite förståelse att han inte kunde prata om allt. Med tanke på vad som hade hänt honom under tidigare delar av hans liv. Han litade inte på så många med tanke på vad han hade fått utstå. Jag tyckte att vi hade bra kontakt med varandra, men tydligen så litade han inte riktigt på mig och kände att han kunde prata om vad som helst med mig. Jävligt synd för det hade han kunnat!!!! Det var först efteråt jag började att tänka på detta. Vilket helvete han måste ha haft!!!!!!!! Jag var väl ingen större talare och är det väl inte nu hellre, men efter detta har jag faktiskt blivit bättre att ventiler mig.

Nu är det ju bara hoppas att det inte blir som när någon har tagit sitt liv. Att det blir som en språngbräda för vissa som haft den tanken och nu när en har gjort det så blir det som en kedjereaktion! Nä, visa mod istället och prata med era nära och kära om ni har något problem. Eller varför inte ta kontakt med utbildad personal som är vana vid att lyssna på andras problem så man kan få hjälp. Det är absolut inte något fult att gå och prata med någon på sjukan tex. Anser att många skulle må bra att få prata av sig nån gång då och då!!

Nu till något helt annat lite kort. Jag har faktiskt fått ett jobb!!!! Visserligen bara för en kortare tid(förra veckan och i veckan). Men jag är glad för det lilla. Men frågon är den vad jag ska hitta på efter veckan?? Det är inte lätt kan jag säga. Är väl lite sugen att dra igång min firma igen(massage och lite kiropraktik). Men där stöter jag på ett litet dilemma!!! Nämligen vårt kära Sverige och dess byråkrati. Det tog en sån djävulsk tid innan jag fick min stämpling godkänd så jag vet inte om jag vågar att starta om om det inte går och måste börja stämpla igen efter ett tag. Då måste jag väl göra om samma procedur en gång till!!! Och det andra jag tycker jag är riktigt sjukt är att om man har en firma vilande så får man inte ens göra en markandsundersökning för att se om det finns kundunderlag. För då räknas det att man har en aktiv firma!


För oftast finns det ju en anledning varför man har sin firma vilande tror jag i alla fall. Och det är ju att det inte har gått driva firma vinstgivande. Jag tycker dom(regeringen bla)skulle vara glad om någon vill start om och komma ifrån arbetslöshet! Men icke sa nicke!!!!!! Visst finns det säkert dom som utnyttjar detta och jobbar svart. Men det finns säkert lika många om inte fler som vill göra rätt för sig!!!!

Nä nu har jag fått ventilera mig lite grand. Nu måste jag vila den lilla geniknöl jag har!

Mossa mossa

En sista sak: Jag tänker på er annhöriga till den som valde att lämne er!! Jag vet vad ni går igenom och visst känns det tungt nu och säkert för en lång tid framöver. Men livet går vidare. Var starka(så gott det går)!

Ta till vara på dagen!

Ett tips till er allihop:Ta till vara på dagen som den kommer, man vet aldrig vad som väntar runt hörnet!

Här har jag varit lite förkyld några dagar och klagat över det att det känts som domedagen varit nära! Skäms på mig!!!! Det finns de som har det betydligt värre och inte klagar! Men det är väl lite typiskt svenskt att klaga lite extra(och kanske manligt klaga över en förkylning enligt det motsatta könet).

Fick höra i går att en bekant hade drabbats av en (ofta) dödlig sjukdom. Snacka att det kom som en chock!!!!! Det var väl den sista jag trodde skulle drabbas. Men det är ju bara inse att det kan hända precis vem som helst och när som helst! Det är ju bara att hoppas att hon kommer att tillfriskna så snart som möjligt!

Men helt klart att man får en helt annan syn på livet. Man ska vara glad för det lilla och glädjas åt alla små ljusglimtar man har och som sker! Tydligen vet man inte när det kommer att ske en sådan händelse i ens eget liv!

Nu menar jag ju inte att man ska gå och vänta på att man ska stöta på en motgång näst kommande morgon. Men jag anser att man ska vara glad att man vaknar till en ny dag och får vara frisk! En sketen förkylning går ju över på nån dag!

Jag vet att det finns vissa av Sveriges befolkning som klagar för den lilla minsta motgång dom får och dom vill att allt ska flyta på till det bästa. Det är något jag kan reta mig på något djävulskt på! För ofta är det dessa som har det bäst! 

Sen fick jag höra en annan skrämmande sak idag. En kille mellan 25-30 år hade fått en hjärnblödning!!!!! Det är ju så sjukt att man inte fattar det!! Så ung och drabbas av detta! Hur kan det ske egentligen?!!

Nä gott folk, var glad för det lilla! Man vet aldrig vad som ska ske imorgon!

Till slut så hoppas jag att min bekant ska tillfriskna och kunna återkomma till ett normalt liv! Jag tänker på dig!!!!

Mossa mossa

Svininfluensa?!

Sitter i Allejaur och laddar just nu för att se mitt kära Hammarby ta emot Elfsborg på söder stadion. Åkte hit igår med förväntningar att få fiska lite grand i helgen. Men det blåser nå så jävulskt kallt att det inte ens är roligt att stoppa ut näsan genom dörren! Och sen när jag har fått en släng av svininfluensan(tror jag då i alla fall)kanske det är bästa att hålla sig inomhus. Nu tror jag ju inte riktigt att det är den beryktade influensan. Men jag har ont i precis varje led i kroppen med feber som bonus och helt orkeslös!

Fick vet i fredags att det inte blev något jobb på Fridhemsskolan. Så nu är det bara att hoppas på Ringelskolan. Hade fått jobba där i veckan som gått om jag inte åkt dit i flunsan. Men hoppas att jag ska kunna jobba lite till veckan om jag nu får vill säga! Det är ju lite bättre inkomst än när man stämplar!

Men frågan är ju vad jag ska hitta på om jag inte får något jobb i höst. Har ju tittat lite på olika utbildningar. Men det är ju för sent att söka nu i höst. Det är ju klart att jag kan ju söka till våren eller kanske hitta något som jag verkligen vill gå och söka nästa höst.

Har tittat lite på att kanske söka in på fysioterapeut utbildningen. Det tycker jag verkar riktigt intressant! Och den finns faktiskt att gå på distans. Och det är ju perfekt för då kan man ju jobba lite grand och tjäna ihop lite pengar!

Har även tittat lite på sjukgymnast utbildningen men den är ju lite längre och sen så var jag ju inte så flitig i skolan så då måste jag väl börja med att kanske läsa upp mina betyg. Och det är jag inte speciellt sugen till. Kasta bort(låna till)ett extra år känns inte så lockande!

Men går alla planer i lås så behövs det inga studielån! Har nämligen nyss lämnat in en lotta rad med joker! Så senare i kväll så har jag säkert vunnit 123 miljoner!!!!! Då blir det party! Alla är välkommna!!!! Men vet inte riktigt vart än. Antingen abonnera Laponia eller Piteåhavsbad! Vi får se vart det blir. Jag meddelar plats senare!

Nu är det snart dags för fotboll så vi hörs senare!

Mossa mossa

Sommarens sista timmar

Till att börja med måste jag be om ursäkt för lite stavfel i det förra inlägget. Men jag satt ju och lyssnade på derbyt mellan DIF och mitt kära Hammarby. Och det var gode nervöst så jag hade lite svårt att hitta rätt på tangenterna. 


Nu är vi inne på vår sista dag i paradiset! Blev en dag extra eftersom jag åkte på en släng av flunsan! Känns lite vemodigt måste jag säga. Men allt har ju sitt slut! Vädret har blivit lite sämre så det gör egentligen inte så mycket att åka hemöver vägen. Men jag kan tycka den här sommaren har gått lite för fort! Jag har inte hunnit med allt jag hade planerat. Antingen är sommaren för kort eller då är det taskig planering. Tror på det senare om jag ska vara ärlig!


Men trots att jag/vi inte riktigt hunnit med allt det vi hade tänkt så har det varit en både skön och händelserik sommar både hemma och på semestern! Början på sommaren hade väl kunnat börja bättre än den gjorde. Cilla fick ju ansiktsförlamning! Så första delen av sommaren så höll vi oss mest på hemma plan. Men i all bedrövelse så måste jag få säga att det var ju då tur att det bara var ansiktsförlamning! Var faktiskt lite orolig när hon var på sjukan och det inte gick att få tag på henne! Det kunde ju ha varit något värre!


Och sen har jag jobbat lite grand på sommarfritids. Och där kan jag säga att en dag är inte den andra lik! Jag visste inte vad som skulle kunde hända från den ena dagen till den andra!


Men dom två sista veckorna har varit helt underbara! Men jag tror att Jante(svärfar)hade önskat att Cilla hade skaffat sig en dugliggare karl när det gäller byggnationer! För han och faktiskt även Lilian(svärmor) är ena verkliga duracell kaniner! Det har byggts,planterats och målats! Inget ont i det. Jag tror dom skulle bli tokig(tokigare hahaha)om dom inte hade nåt att göra. Och då speciellt Jante. Han skulle bli helt rabiat om han inte skulle få pyssla på med något!!!!  Och jag har väl försökt att hjälpa till så gott jag kunnat. Men har man tummen mitt i handen med en jätte sprint i båda ändarna har jag mest stått och tittat på som ett fån! Jag har väl hjälpt till så gott jag kunnat. Kan gissa att Jante varit gode förtvivlad när jag har frågat varannan minut hur man ska göra. Men han måste ha ett ruskigt tålamod. För än så länge så har jag då klarat mig från stryk!


Och sen alla dessa sommardrinkar som det har tagits! Men jag har väl aldrig varit den som tackat nej till en drink! Men när Jante säger det är dags att ta en sommardrink är det bara att lyda!!Jante är ungefär som Fantomen: "När Jante talar då lyder man(hahaha)!" Tro nu inte att vi supit oss redlösa varje kväll! Det har bara blivit nån drink då och då i avslappnings syfte efter deras långa arbets dagar. Vi har aldrig haft ett gammeldags sjöslag. Det har varit en eller ett par drinkar sen har det varit bra. Sen har vi mest suttit och surrat fram mot småtimmarna. Har varit riktigt trevligt. Har nog börjat bli mogen till slut ändå!! Jag har inte det där suget att hälla i mig sprit i obegränsade mängder utan bara sitta och smutta. Det är moget!!! Eller har jag blivit tråkig? Svårt att avgöra!


Idag har man kännt igen den svenska sommaren. Vilket skyfall det har varit! Trodde ett tag att syndafloden hade kommit! 


Detta var det sista inlägget från semesterparadiset för imorgon drar vi hem till kära Arvidsjaur! Håll till godo till nästa inlägg.


Ett sista tips till er som tänkt er skaffa ett mobilt bredband:TÄNK ER NOGA FÖR!!!!!!! Funkar inte fläckfritt!


Mossa mossa


I sommarens slutskede!

Nu är sommaren inne i sist slut skede! Om än värmen består under hösten så måste man ju själv komma tillbaka till verkligheten. Men på ett sätt kännse det ganska skönt att vardagen blir som vanligt igen.


Men frågan är ju vad jag ska ta mig till till hösten. Jag har sökt lite jobb men inte fått höra nåt ännu. Men det brukar ju lösa sig till slut. Hoppet är ju det sista som överger en! Jag har även börjat titta på lite olika utbildningar så nog ska jag nog kunna sysselsätta mig i höst.


Igår var vi och tittade på show nere på havsbadet. Och jag måste säga att jag blev glatt överraskad! Det var mycket bra!!!! God mat och riktigt bra underhållning!!!Och vilket väder vi haft under dessa två veckor vi har varit borta! Sol och bad nästan varje dag! Ja ja kanske inte bad men sol i alla fall. Jag har ju läst i PT-tidningen att båt turister i Piteå skärgård tömmer sina toaletter rakt ut i havet!! Så jag har varit lite skraj att hoppa i havet. Tänk er att få en kall sup i vattnet och när man kommer upp så har man nåt man inte vill ha mellan händerna!!!


Den enda missen den här sommaren är väl att jag inte har kunnat klona mig så jag kunnat vara på flera ställen samtidigt! Delas har det varit rätt många bekanta på havsbadet som vi skulle ha viljat hälsa på. Men det är ju omöjligt att hinna överallt. Men jag är då en sådan person som får dåligt samvete när jag inte hinner med allt jag skulle vilja. Känns nästan som jag försummar vissa men det gör jag ju givetvis inte. Men det känns nästan så i alla fall!


Det andra skälet jag hade velat klona mig var nu i helgen. Vi hade nämligen 20 års jubileum sen vi gick 9:an! Tänk vad tiden går! Men som sagt var man hinner inte vara över allt! Men riktigt synd att jag missade den! Vissa klasskompisar är det ju rätt länge sen man träffade dom.


Nä nu måste jag av bryta detta inlägg. Sitter nämligen och lyssnar på Djurgården-Hammmarby. Det är lite spännande just nu så det är lite svårt att koncentrera sig. Men jag åter kommer med nya inlägg.


Mossa Mossa


En grubblande fylld sommar

Då börjar snart den här sommaren att lida mot sitt slut! Vädret har väl varit si så där. Men sista tiden så finns det ju inget att klaga på. Men som svensk som jag är måste jag ju nästan få klaga lite: Det har nästan varit för varmt vissa dar!


Ett litet inlägg om min kära a-kassa.Trodde ju i min enfald att allt var grönt nu och alla papper var fixade. Men icke sa nicke! Så få se när jag kommer att få några pengar från dom!


Det har varit en ganska lugn sommar för min(våran)del. Har mest varit hemma och kurerat Cillas ansiktsförlamning. Men nu i slutet av sommaren har vi tillbringat i svärmor och svärfars stuga i Piteå. Gode skönt!


Men det har även varit en grubblande sommar. Jag vet inte riktigt varför, men tankar om Frille har dykt upp titt som tätt. Och det har varit när jag(vi)gjort något speciellt tankar som, här skulle han ha fått vara med då skulle han ha trivts. Eller så har jag hört någon låt på radion som har accosierat till honom och saker vi har gjorde tillsammans. Och jag kan säga att det har spelats många sådana låtar i sommar!


Vet inte varför jag har tänkt så mycket på honom i sommar men kan ju vara för jag har börjat att skriva av mig lite grand. Tur är ju att jag har en sådan förstående fru när jag hamnar i mina grubblerier för jag kan verkligen bli i min egna lilla värld då! Och jag är ju inte den största talaren i ett par skor så jag sitter hellre tyst och tänker för mig själv än berättar för omgivningen vad det är.


En sista liten inflik: Måste erkänna att jag faktiskt saknar fotbollen! Kanske inte hela grejen. Men alla lagkompisar jag hade och allt skitsnack i omklädningsrummet efter träningarna var ju rätt skoj kan jag säga. Visst har jag väl kvar dessa kompisar men det är inte samma grej. Varje gång jag är och tittar på nån match blir jag gode sugen att börja om. Men jag har gjort mitt på fotbollsplanen!


Kan erkänna att jag gjorde ett tappert försök i min ensamhet att träna upp konditionen och kanske börja om i vintras. Men det var inte värt det. Bättre kunna vara smärtfri än att sparka boll! Jag nämligen levde på alvedon sista två åren jag spelade för att klara av den smärta jag hade i alla leder efter varje match och träning! Och det är inte värt det på den nivå jag spelade på att utsätta sig för det. Men roligt var det ju!


Nä nu ska jag ut i solen och bättra på solbrännan!

Mossa mossa


Jävla a-kassor!!!!!!!!!!!!!!

Tjabba tjena hallå! Nu är det ett tag sen jag skrev något här. Men har haft lite fullt upp med avkoppling och solsken. Vilket underbart väder vi har haft dom senaste dagarna! Och framför allt inte ett mygg!!!!! Ja ja kanske vädret inte varit kanon hela tiden men det där med inga mygg väger upp det lite sämre vädret! Nu på morgonen har det regnat lite grand. Men som en äldre släkting till mig brukade säga: Hä jä bra för potättren!

Jag måste väl klaga lite grand i detta inlägg också som svensk jag är. Fy fan för dessa jävla A-kassor+alla dessa som skickar ut räkningar!!!!!!!! Dom är så jävla snabba på att skicka påminelse och lägga på påminelseavgift om man inte betalar i tid! Men blir det något problem för en själv så har dessa inget ansvar(påstår dom då)och inte får man någon kompensation!!!!!

Jag har ju jobbat del tid vintern som var och från och till har jag varit arbetslös. En liten notis om a-kassorna: Man måste ju nästan vara ingenjör för att klara att fylla i deras blanketter! För hur man än gör så får man tillbaka dom och det saknas ett kryss eller en bokstav(kanske lite överdrivet)! Senast när jag skulle skicka in dessa blanketter så tänkte jag om jag fyllde i alla rutor så skulle det väl inte vara något problem. Men ack vad ja bedrog mig!! Jag hade då fyllt i för mycket!!!!!!

Jag bytte fack i början av året efter ha varit med i kanske Sveriges sämsta fack(SmåA) till ett annat fackförbund. Och när jag skulle byta så lovade dom att det inte skulle vara några som helst bekymmer. Det skulle bli smärtfritt. I början av februari blev jag med i den nya a-kasan. Jag anmälde mig på arbetsförmedlingen och dom påstod att det bara skulle dröja någon dag innan jag skulle få blanketter att fylla i som jag skulle skicka in till den nya a-kassan. Men dessa dröjde ett fler tal veckor innan de dök upp. Och sen dröjde det ytterligare några veckor innan kassa korten damp ner i brevlådan!

När så jag hade fyllt i alla blanketter som dom ville ha det så tänkte jag att nu kan det inte dröja länge innan jag får några pengar. Men nu i slutet av juli har jag inte sett skymten av några!!!!! Hur fan har dom tänkt att folk ska överleva!!!!!! Jag är väl inte den mest talförda personer som vandra på denna jord men har bra hjälp av Cilla när det ska ringas och gnälla på dessa myndigheter! Och tur att jag har hjälpsamma personer runt om kring mig så att jag då får låna pengar för att kunna betala räkningar så jag inte får kronofogden efter mig!

Och när man då ska ringa och tro sig att få hjälp och fråga om olika grejer till företag och andra myndigheter så är den man få prata med en snårkig och grinig person som bara är allmänt dryg! Man kan få dån dimpen för mindre! Och tänk på dessa personer som inte vågar eller orkar bråka med dessa myndigheter. Dom får ju aldrig några pengar! Inte undra på att det blir fler och fler som måste leva på social bidrag!!!!

Och sen dessa stackare som är sjukskrivna som måste bråka med försäkrings kassan och dess försäkringsläkare!!!!! Jag är glad att jag då har hälsan i behåll!!!!! Har hört några skräck historier hur folk har blivit behandlade av försäkringskassan!!

Nä nu har jag gnällt nog för idag! Måste ju lugna ner mig så jag inte får hjärtstillestånd! Nu till något helt annat.

Jag brukar sällan eller aldrig bli riktigt berörd av att se tv. Men jag satt och slö tittade på tv nu när jag knappade på detta inlägg. Det var repris på veckans Allsång på Skansen. Och då dök det upp en man som har hand om Glada Huddik Teatern(tror jag den heter). Det är en teater med enbart utvecklingsstörda personer som är med(utom resigören). Och han berättade hur det hade börjat och vilka fördommar han hade innan och vilka fördommar han har mött på resan väg. Till och med av aktörernas förälrar som inte ville att dess barn skulle få vara med!! Men han stod på sig och vilken succe det har blivit för denna teater!!!! Dom har spelat för fulla hus sedan dom startat! Jag måste erkänna att jag faktiskt blev riktigt tårögd!!!  Kanske man har blivit lite blödig på äldre dar(hahaha)

Det var riktigt gripande att både se och höra denna berättelse! Ettt tips: Senare i höst så skulle det visst komma en dokumäntär om teatern på tv. Titta på den!!!

Nä nu ska jag in till havsbadet och spela lite SEGA rally!
Mossa mossa 


RSS 2.0