GOTT NYTT ÅR!!!

Vill bara önska alla läsare på denna blogg ett gott slut och ett gott nytt år!!! Kommer snart med ett nytt blogginlägg om året som gott och vad jag har åstadkommit under året(lär bli ett kort inlägg). Håll till godo!

Årets värsta dag!!!!

Nu är jag tillbaka igen!! Fortare än vad jag trodde, men kände att jag var tvungen att skriva av mig lite.


Idag har jag gjort bort den värsta(nästan) dagen på året! Jag har varit och julklapps handlat!! Fy fan för det! Det är en pina varje år! Och i år var det värre än vanligt!


Jag kan ju börja och berätta om det första: Jag och Frille brukade handla julklappar tillsammans. Och sen han försvann så blir jag nästan apatsik när jag ska göra julklapps inköp! Så fort jag sätter mig i bilen och ska åka iväg och shoppa så börjar tankarna om det som varit och varför det blev som det blev! Det kan inte vara lätt att umgås med mig denna dag(tur Cilla har en ängels tålamod!). Om än jag har klart för mig vad jag ska handla slår det nästan slint i huvudet och jag vet inte vart jag ska ta vägen när jag kliver in i affärerna!! Men det måste ju göras så det är ju bara ta tjuren i hornen!


Men idag så har vi inte bara köpt julklappar. Ja, julklappar till oss själva kan man väl säga att det blev. Vi köpte grejer för att göra klart duschen nere(kakel och klinker). Tur man har en svärfar som är gode händig! Då kommer vi ju undan lite billigare! För själv klarar jag då inte av hantverk!! Har båda tummarna mitt i handfaltan!!!


Nu till den andra grejen som gjorde denna dag till sä j....g!! Vilket väder det var!! Här i Arvidsjaur var det ju hyfsat väder, men när vi närmade oss Luleå blev det mer eller mindre snöstorm!! Inte kul att köra bil i sådant väder! Men tar man det lungt så går det ju ganska bra, men man blir ju så slut att köra i all snörök! Men det spelar ju egentligen ingen roll hur lungt man kör själv. För man vet ju inte vilket tok man möter! Gick ju bra dit, men när vi skulle hem var det en j.....k snörök efter E4:an! Man såg inte 50 m framför bilen! Och folk körde som dom hade stulit bilarna! Hux flux åkte då en bil som hade kört om oss i diket!!! Inga personskador men otäkt var det! Men nu är vi då hemma väl behållna!


Nu är det inte många dagar till jul och all go mat(och alla klappar)!!! Om än det är en tung dag! Julafton är en av de dagar när jag tänker mest på Frille! Men det går ganska bra ändå nu när det har dykt upp två små varianter Nilssons! Men som det en gång varit kommer det ju aldrig attt bli!!! Kommer med ett ljus till graven den 24:e!


Nä känner att jag måste väl spy lite galla när jag ändå är igång!


Slog på tv:n för någon morgon sen och där stod vår eminente stats minister Fredrik Reinfeldt och hade den ena bort förklaring efter den andra. Det var allt från SAAB:s nedläggning(vad han tyckte vad regeringen gjort så bra i den frågan) till den otroliga arbetsmarknadspolitik som förs av vår regering! Det som slog mig mest i dessa bort förklaringar var det här om arbetsmarknaden! Han tyckte att regering hade gjort så mycket bra för arbetslösa och skapat så många nya jobb och utbildnigs platser!!!! Men det har jag då inte märkt av!!!


Nu ska jag ju inte säga att det hade varit nåt bättre om någon annan hade suttit vid makten. Men att stå och slå sig för bröstet för något som inte allas funkar tycker jag är patetiskt!!!! Och sen pratar dom ju så varmt om att klass klyftorna ska minskas, men dessa kommer ju bara att öka!!!!


Jag är ju själv i den situationen att jag har jobbat deltid och då fått stämpla upp till en heltid. Men detta får man ju bara göra i 75 dagar! Sen får man faktiskt välja om man vill fortsätta att jobba på sin deltidstjänst eller hoppa av jobbet och stämpla!! Men förlorar man på att jobba så finns det ju inte något allternativ!!!!  Det kan ju inte vara meningen att man ska förlora pengar på att jobba! Och går man länge utan jobb och får ändå in pengar på kontot(om än inte mycke)så finns ju risken att man blir bekväm! Och sen förlorar man ju sitt sociala nätvärk! Men det är väl dit dom vill komma!!


Och sen det här med den nya sjukförsäkringen är briljant!!! Visst kommer dom att få ned sjukskrivningarna, men vad händer med arbetslöshets statistiken? Jo den kommer att öka lavinartat!!! För det kan ju inte finnas någon arbetsgivare som anställer någon som är för sjuk att jobba!!!


Men tydligen finns det personer som tycker denna politik är helt riktig!! Men dessa kan ju aldrig ha varit arbetslös eller sjukskriven! Eller då har dom alldelels för mycket pengar och hör till Sveriges ”nya” överklass!!!


Nä nu får det räcka med ondheter! Julen är ju glädjens tid!


Så ta hand om er och era kära nu under jul helgen!


GOD JUL!

 


Vilka underbara arbetskompisar jag haft förmånen att ha!

Jaha då har jag återvänt till en tid i osäkerhet! Blev nämligen arbetslös idag! Men hoppas ju att det inte ska bli så långvarit. Har ju sökt samma tjänst som jag haft men har inte fått höra något än om hur det blir. Men jag hoppas ju! Men om nu facket och kommunen ska blanda sig i så då vet man ju inte vad som händer!! Och det kan jag tycka är lite konstigt att dom ska ha så mycket att säga till om. För om det är två stycken från samma fack som söker en tjänst tycker då jag att dom inte ska blanda sig i och ta den enes parti!! Det är ju nästan så jag har börjat fundera om det är värt att vara med i facket över huvudtaget!!!


Och det här med LAS tycker jag också är lite konstigt! Det prats så varmt om LAS inom kommunen, men om den följs efter konstens alla regler tror jag inte riktigt på. Och blir det nu så att det blir en som facket tycker ska gå före mig i kön för den här tjänsten pga LAS då kan ni vara säkra på att ni kommer att få läsa om detta i ett fler tal tidningar!


Jag sökte en tjänst inom kommunen i höstas där det stod mellan två stycken vem som skulle få den(jag & en annan person). Och enligt rådande LAS regler så skulle det ha blivit jag som skulle ha fått den! Men icket!!!! Den gången var jag tyst om det, men sker det en gång till så kommer jag att slå på stora djungel trumman kan jag lova!!!!!


Och det skulle kännas riktigt tråkigt om jag inte skulle få fortsätta i den klass jag har varit i nu under hösten! För det har varit hur roligt som helst!! Visst har jag varit riktigt slut i knoppen vissa dar när jag har kommit hem, men den värme och samanhållning som finns bland personalen på Ringelskolan är enorm!!!! Det är med glädje jag har studsat upp ur sängen varje morgon för att gå på jobbet!! Det skulle alla få uppleva! Och sen det arbetslag jag har varit ut med i höst måste jag få skryta upp lite om än det kan se ut som lite fjäsk!


Har aldrig varit med om dess like!!! Som jag skrev i mitt förra inlägg så har jag aldrig(förutom en gång tidigare)upplevt sådan uppskattning!!!! Och då blir det ju ännu roligare att gå till jobbet när man känner att det finns de som uppskattar det man gör! Och skulle jag nu inte få fortsätta efter lovet i den klass jag har varit i så ska jag passa på att tacka: Anna, Catarina och Britt, ni har varit helt underbara att få jobba med!!! Kommer aldrig att glömma den uppsakttning jag har fått av er under denna tid!!! Har aldrig varit med om dess like!!! Hoppas nu bara jag får en julklapp från C.G att jag får forsätta jbba med er under vårterminen! Men om nu så inte blir fallet så: TACK SKA NI HA! Kommer aldrig att glömma den här tiden!


Nu till något helt annat. Jag skrev en statusuppdatering på facebook på facebook för någon dag sedan som blev väldigt uppmärksammad!!! Skrev vilken underbar fru jag tycker Cilla är och undrade vad som skulle ha blivit av mig utan henne! Kan ju börja med att berätta att jag inte har gjort något dumt utan menar vart enda ord som jag skrev! Och sedan så kan jag ju berätta för er som läser detta att jag hade perioder där jag inte mådde så bra innan jag träffade denna ÄNGEL!!!


Nu var det ju inte så att jag att jag gick runt och tänkte gå samma öde som Frille, men kan säga att det fanns perioder som jag inte kände mig värd mer än en 50 öring! Men sedan jag träffade Cilla har jag aldrig haft en mörk stund!!! Man kan väl kalla henne en riktig ÄNGEL!!!!! ÄLSKAR DIG!!!!!


Det var nog många med mig som trodde jag skulle förbli ungkarl hela livet! Men så en dag slog det gnistror och sedan gick det av bara farten! Nu mera är jag gift och husägare! Det hade jag aldrig kunnat tro för några år sedan(och säkert inte många fler heller)! Men träffar man sin själsfrände så blir det väl så kan jag tro! Någon gång i livet så vinner man högvinsten!!!! Och det har jag gjort!!!


Nä nu blev det skrivkramp! Ska inte avsluta detta inlägg som jag brukar göra utan: Om det inte kommer något nytt inlägg före julafton:

GOD JUL PÅ ER ALLIHOP!!!


Då var svinet skrämd på flykt+lite annat

Jaha då var det dax för mitt vecko blogg inlägg. Vet väl inte riktigt vad jag ska skriva om. Men börjar väl får vi se vart det slutar.


Kan ju börja att berätta att nu har jag äntligen fått mig svin sprutan. Och vilken överraskning det blev! Har ju hört att man skulle bli trött av vaccinet. Men vad händer med mig? Jo har inte varit så pigg på många dagar! Gick inte och la mig förrän efter 01.00 och slog upp ögonen 05.45! Klar vaken!! Har då inte hänt de senaste åren att jag vaknat den tiden och kännt mig pigg!! Och sen har jag varit på ett strålande humör och kännt mig oövervinnerlig! Snacka om omvänd effekt!


Men min andra hälft fick däremot alla(nästan)symptom som man kunde få direkt efter hon fått sprutan! Å sen sägs det att vi män klagar på det lilla minst! Bull shit!!!!


Och sen är det många som sagt till mig: ”Vänta du bara, det kommer!”. Men hur länge ska man vänta på dessa symptomer? Det är klart att jag kommer att bli förkyld nån gång till innan jag dör, men det kan ju dröja flera år till dess! Men jag är väl kanske lite hårdare än genomsnittet!!


I veckan var det innebandy turnering på skolan. Och vem fick det hedersamma uppdraget att hålla i domarbiten? Jo jag, domarnas skräck!!! Och det är det värsta jag vet! Kan väl bero på att jag vet vad en domare kan få utstå! Har ju haft en liten ”karriär” som fotbollsspelare och kan väl erkänna här att jag kanske inte var den snällaste spelare som vistats på en fotbollsplan. Och kanske jag var lite glapp i käften nån gång! Måste väl räknas som ett under att jag bara fick två röda kort under den tiden jag spelade! Men dom som förstår sig på säger ju att sådana spelare blir bra domare för dom vet vad som händer runt omkring utan att behöva se det! Men kan lova att jag aldrig kommer att utsätta mig för detta någonsin! Tycker dom gör ett kanon jobb dom som dömer i någon idrott oavsett nivå!!! För det kan låta minst lika hemskt på en ungdomsmatch som en seniormatch!


Nu har jag min sista lediga helg som anställd på skolan för den här omgången! Efter nästa fredag kommer jag att få leva i ovisshet igen! Känns väl mindre roligt! Men det är bara att gilla läget och hoppas på det bästa!


Tjänsten som jag har nu ligger ju ute på arbetsförmedlingen och jag har ju givetvist sökt den. Men man får aldrig vara för säker på att jag ska få forsätta fastän det funkat kanon! För om facket ska vara inblandat och säga sitt om vem dom vill ska få tjänsten vet man ju aldrig hur det blir! Har erfarenhet av det!


Men det känns lite tryggt att ha sina arbetskamrater på sin sida. Dom har sagt att om jag inte får fortsätta så kommer nog skolan att få söka tre nya lärare(hahaha)! Så jag tycker ju att deras ord borde väga lite tyngre än facket!


Och med tanke på vad dom sagt, om än att jag inte tror att så blir fallet. Så är det roligt att vara uppskattad på sitt jobb!! Så uppskattad som jag har kännt mig på skolan har jag nog aldrig kännt mig på en arbetsplats förut! Måste bara skriva ner detta om än det låter som fjäsk: Jag har hur underbara arbetskamrater som helst! Och då inte bara dom jag jobbar med mest utan hela personal styrkan på Ringelskolan!!! Jag skuttar ur sängen på morgonen med ett leende och känner sådan glädje att gå till jobbet!!


Möjligtvis att jag kännt att det varit så roligt att gå till jobbet på ett jobb tidigare. Det var under tiden jag drev egen firma! Då hade jag en riktigt trevlig och genom god arbetskamrat! Och en helt underbar chef!!!! Bättre chef får man leta efter! Enda nackdelen var att personalfesterna var lite tråkiga. Till en början i alla fall. Ju längre kvällen led desto roligare blev det!!! Och man fick alltid genom  sina önskemål och förslag! Men i längden blev det lite tråkigt att bara prata med samma person genom spegeln(hahaha)!


Nu lite om mitt föredarg som jag hållit på skolan. Som sagt så blev det mera uppmärksammat än vad jag hade kunnat ana! Men det är ju glädjande! Har fått lite lösa förfrågningar från andara skolor om att komma dit och föreläsa! Det hade jag aldrig trott när jag började att spåna på innehållet till föreläsningen! Om än det bara är förfrågnnigar så har jag då kanske fått några att börja tänka efter på det här med mobbing. Och det var ju det som var meningen med det hela! Så jag tycker jag har lyckats! Så få se efter jullovet om jag får börja att åka runt lite grand på andra skolor! Hoppas!


Måste bara att skriva lite om Idol som avslutning. Hur f.n kunde det gå som det gick? Röstar man bara på utseendet och skiter i sångpresentationen? Har bara en sak att säga om Idol finalen: KUNG CALLE!!!!!!!


Nä då var det dax för slutklämmen:


Mossa mossa


Överväldigad!!!!!!!!

Oj vilken respons det blev av mitt lilla mobbing projekt! Det hade jag aldrig kunnat tro när jag tidigare i höst började sitta och spåna på detta i min ensamhet. Trodde på sin höjd att det möjligtvis skulle uppskattas av några få. Och vad skulle "lilla" jag kunna prata om något som skulle beröra och intressera så många människor?

 

Men tydligen är det många som som berörts mycket av mitt föredrag! Har fått så mycket beröm och lovord av många som inte ens sett och hört det! Och det är nästan minst lika roligt som den respons jag har fått av dom som har hört och sett det! Och sen har jag blivit glatt överraskad av det eleverna har fått skriva om vad de sett och deras tankar om mobbing! Om än att det är de vuxna som sett och hört mig berätta som varit mest tagna efteråt! Det har varit en spak lärarkår på skolan! Och jag kan förstå dom!

 

För jag kan säga nu i efterhand att det var tyngre än vad jag hade trott att genomföra detta! Har varit gode spak när jag kommit hem på dagarna! När jag har satt mig i soffan och fått slappna så har spänningarna släppt! En del dagar har jag  bara suttit och skakat framför tv:n! Det beror väl dels på innehållet i mitt föredrag och sen det där att stå framför andra människor och prata. För det är(var)det värsta jag vetat! Men det har gått bättre och bättre för varje gång. Och nu i slutet har jag rent tyckt att det varit roligt! Och kan jag nu rädda bara en från varje årskurs från att bli mobbad/mobbare så tycker jag att jag lyckats! Men jag tror att alla(nästan)har dragit öronen åt sig om vad som kan hända senare i livet för en som blir mobbad i skolan!

 

Och sen till jag tacka alla lärare på skolan eller snarare all personal för det stöd jag fått! Och sen Annelie som kom och gjorde ett jätte bra repotage i tidningen! För det har gett mitt projekt bra reklam! Dels har jag fått lite lösa förfrågningar från andra håll att komma och föreläsa och det som gjorde mig mest överraskad var att radion har hört av sig och är intresserad av att komma och göra ett repotage! Riktigt riktigt roligt! Får väl se vart det bär det här i slut ändan.

 

Men jag skulle gärna för min egen del försätta att berätta om detta. För jag tror att det skulle behövas både här och där. Och då inte bara på skolor utan även på arbetsplatser! För det förekommer även vuxen mobbing i ganska stor utsträckning! Och det pratas mindre om vuxen mobbing än vad det görs om mobbing på skolan! Och jag tycker själv att vuxen mobbing är betydligt råare bland vuxna än vad barn mobbing är! Ni får gärna lämna en åsikt vad ni tycker i den frågan. Sverige är ju ett fritt land!

 

Nä nu måste jag börja göra iordning lite små saker jag ska ha med mig till julmarknaden på lördag.

 

Så jag avslutar som jag brukar:

Mossa Mossa     


RSS 2.0