Så var snart denna sommar slut!

Hej hopp kära blogg läsare! Nu ska jag göra ett försök att knata ihop ett blogginlägg. Bristen på kraft och ork är väl den största orsaken att det blivit så få inlägg den senaste tiden. Den här sommaren har varit som sju sorger och åtta bedrövelser! Allt från lovande jobb erbjudanden som bara runnit ut i sanden till bråk med diverse myndigheter! Och som toppen på isberget: en inte så bra sommar pga vädret!  

 

Måste bara än en gång skriva om denna eminenta myndigheten försäkringskassan! Jag undrar vad dessa människor som jobbar där har för utbilding egentligen? Inte kan dom då ha fått någon utbildning i människobemötande i alla fall! Visst finns det dom som är vänlig i sitt bemötnde på FK, men dom flesta är rent ut sagt spydig mot de personer som har nog svårt som det är! Och inte att dom får några reprimander för det! Tror nog heller att dom får löneökning för varje person dom kan knäcka totalt!

 

Och sen att dom har mage att gå ut i media och kräva att dom måste få vila på arbetstid för att inte bli utbrända när det är flera hundratal som mer eller mindre blir utkasstade på gatan är rent åt helvete!

 

Visst det är inte dom som jobbar på FK som bestämt reglerna för den nya sjukförsäkringen men dom kan då i alla fall ha lite bättre bemötande mot människor som har det svårt nog!

 

Och att jobba som läkare och bli överkörd gång efter annan av den så kallde FK:s medicinskaexperter måste kännas för jävligt!

 

Vilket otroligt jobb dom har gjort vår sittande regering! Dom har ju fått ner sjukskrivningstalet radikalt! Men samtidigt så har arbetslösheten ökat! Heja aliansen! Sen så skulle det vara "roligt" att se statistiken för självmord/självmordsförsök efter det den nya sjukförsäkrings lagen började gälla! Men det tror jag ingen i den sittande regeringen vågar ta reda på!

 

I dom flesta fall där avslag ges på sjukskrivingar som dom gör på FK åberopar dom att det inte går att fastställa att sjukdomen är varaktig. Och då spelar det ingen roll om det är huvudvärk eller canser!!!! Jag skulle gärna höra vilket sjukdoms tillstånd man måste ha för att en sjukskrivning ska bli godkänd!

 

Nä nåt måste göras åt detta annars kommer det garanterat att gå en självmordsvåg genom landet!

 

Till sist måste jag bara göra en liten notis om en helt annan grej. Om man som arbetsgivare kallar en person till en arbetsinterjuv och mer eller mindre lovar en person tjänsten och sen hittar på en orsak för att kunna anställa någon annan är man helt enkelt en ynkrygg enligt mig! Varför inte säga rakt ut direkt att man tycker att personen inte passar till den aktuella tjänsten istället för att ge falska förhoppningar? Men jag har ju i alla fall fått mina aningar bekräfftade!

 

Nä nu har jag fått spy ut lite av mina aggretssioner som jag gått och bärt på så nu ska jag njuta av sommarens sista dagar!


Ett litet lästips så på sommarens sista dagar: Nattfåk av Johan Theorin. En helt otrolig bok som man inte kan släppa förrän man läst ut den!!!!! 


En sist liten inflik måste jag bara göra. Ofta när man gör något bra(inom jobbet)får man aldriga hör något. Men gör man något mindre bra får man minsann hör det!!! Men nu har det faktiskt hänt att jag fått ett kvitto att jag faktikst kan det jag håller på med!!! Tack för den berömm jag fick av dig!!! Du vet vem du är!!


Mossa mossa


RSS 2.0