På krigsstigen igen!!!

Nu har äntligen sommaren kommit om än den tagit lite paus, men all snö på gården är då borta! Om än att jag får gå och snörvla från och till pga alla dofter som kommer med grönskan och blomning gör då det samma. Men det är då så mycket bättre än snöskottning! Och det finns ju medicin att ta mot detta! Så jag föredrar heller sommaren än vintern!

 

Jag måste be om ursäkt till er som är in för att se om jag lagt ut nått nytt blogginlägg var och varannan dag! Jag har haft sådan idé torka och sen så tar mina engelska studier lite mera tid  än vad jag hade trott dom skulle göra. Men det börjar gå bättre och bättre med dom!  

Nu när det är så länge sedan jag skrev så känner jag att jag måste få gnälla av mig lite!

 

Jag såg på ett debatt program för någon dag sedan där dom debatterade om den nya sjukförsäkrings lagen. Jag såg inte hela, det klarade jag inte av! Men det lilla jag såg fick mig då uppretad(kanske inte så svårt). Där satt det en från ett speciellt parti(skriver inte vilket)och tyckte det hade blivit så bra i Sverige sedan det nya hade börjat gälla! Man har ju fått ner sjuktalet så mycket och mer ska det ner!

 

Och visst är det bra att sjuktalet sjunker i Sverige. Det är inte det jag retade upp mig på. Utan det är behandlingen av dessa stackare som blir utförsäkrade och inte får eller kan jobba! För jag känner då en person som är i detta fack och alla instanser och myndigeter mer eller mindre skiter i personen i fråga!!!!. 

 

Det finns ju många som bluffar med sina sjukskrivningar men det är(ursäkta utrycket)helvetes många som inte gör det! Och dessa stackare ingår i de bestämmandes egna schakspel!

 

Och vad händer med dom som inte klarar av att jobba och trots det blir utförsäkrade? Jo dom måste ju gå till socialen för att klara av att leva för dagen!!!! Prova att tänka er in i dessa personers liv. Det är nog skamligt att inte kunna jobba! Hur ska det då kännas att behöva att gå och tigga pengar för att överleva?

 

Och på många ställen tror jag det har stor betydelse vad du har för bakgrund med hur mycket hjälp du får!!!!!! Är det inte så i Sverige att alla ska behandlas lika? Eller har jag fel?        


Och det senaste jag hörde är ju nästan skratt retande! Personalen på försäkringskassan börjar vara utbrända! Och det är väl inte det som retar upp folk utan att dom anser att dom måste få chans att vila upp sig på arbetstid!!!!!! Och detta förslag kommer i samma veva som fk har stängt av 2st som inte anmälde sig på arbetsförmedlingen 1:a dagen som fk menar man ska göra. Ska inte alla behandlas på lika villkor? Men till saken hör att båda två hade varit med om en sprängnings olycka och satt i rullstol!!!! Sen är dom (fk) så förundrade att vanligt folk blir arga när dom beter sig som dom gör! 

  

Slutligen kan jag ju berätta att jag är mäkta stolt över mig själv för tillfället!!!! Har fått tillbaka min första uppgift som jag skickat in på engelskan. Betyg VG!!!!!!!!!!!!!!!!! Det kan jag säga att det har aldrig hänt i min tidigare studier att jag fått så bra betyg i ett teoretikst ämne!!!!! Nu är det bara köra på med dom övriga uppgifterna!

 

Mossa mossa


Åter igen!!!!

Nu är det ett tag sen jag skrev här i bloggen. Har haft lite idé torka på vad jag ska skriva om. Men det är inte bara idé torka som ligger bakom ”uppehållet”. Jag har haft lite mycket att göra sista tiden. Dels så har jag ju börjat läsa in engelskan och sen har jag inte varit så kry senaste tiden. Men nu börjar jag komma igång igen efter den lilla svackan så nu kör jag.


Det har väl inte hänt så mycket den senaste tiden förutom att våren äntligen har kommit!!!! Oj vad det tinar! Och skönt är det att denna J...A snön börjar försvinna!!!!


Jo nu kom jag ju på att det visst hänt nåt sedan sist jag skrev!

Vi var ju till Piteå och tittade på JILL JOHNSON!!!!! Vilken upplevelse det var!!!

Nu var ju inte koncerten inte allt. Vi hade det riktigt mysigt hela helgen med hotell vistelse och go mat. Men koncertern var ju pricken över i:et!!!!! Vilken otroligt varm människa hon verkar att vara Jill! En riktig glädjespridare!!! Till och med Cilla tyckte det!!! Har dessutom funderationer på att föreslå att Cilla ska byta förnamn till Jill! Men jag tror nog det blir lite svårt!!!

Hur som helst kommer jag att leva länge på denna upplevelse i alla fall!!!!


Nu kommer det inslag som jag alltid brukar komma med i slutet på alla inlägg. Nämligen mina funderationer.


Och som alltid har jag gått runt och grubblat på en grej. Tror nämligen att inom något år kommer nog ordet respekt plockas bort från den svenska ordlistan!!! Eller åtminstone få en helt ny innebörd!!!


Och detta gäller alla kattegorier av männsikor, gammal som ung!!!!  Nu ska jag inte påstå att jag alltid visar respekt mot mina medmännsikor, men för det mesta gör jag då det!!


Det jag tycker är mest skrämmande är att vissa har så svårt att skilja på vad som är ”mitt eller ditt”! Eller det här med att förstöra(sparka sönder eller att elda upp)saker som kommer i en väg! Och till sist det jag har refflekterat starkt för på sistone att folk inte kan respektera handikapparkeringar!



Det finns ju ett syfte varför dom finns! Och inte är det för att ”vanligt” folk ska kunna parkera så nära som möjligt
eller så bekvämnt som möljigt intill affärer eller dyl!!!!!


Nä, nu måste jag kasta mig över min engelska uppgift igen så den blir inlämnad nån gång!


Mossa mossa

 


RSS 2.0