Kunde ju ha varit roligare!

Börjar bli en liten ful ovana att det dröjer längre och längre mellan inläggen. Men den här gången är det orken som har trytit. Och kanske med det här jag lovade att visa en ny sida av mig själv och inte gnälla så mycket! Men nu ska jag göra ett försök att skriva ner några rader, men jag lovar inte att det kommer att gnällas lite i detta inlägg!


Det har väl inte undgått någon att det är slutspel i ishockey just nu och att  Luleå – Skellefteå möts i en rafflande semifinal! Och jag själv som är en inbiten Luleå supporter är ganska glad att just Luleå är i semi! Jag hade innan säsongen förväntat mig att Luleå skulle bli tvungen att kvala sig kvar i elitserien. Och att då få uppleva en semi (hur det än går)är inget annat än ren och glädje!!!!!


Men nu är det inte bara hockeyn som har varit i fokus. Tyvärr har det varit ganska stökigt på läktaren också(och då på Luleå sektionen). Tyvärr så finns det rötägg som alltid ska skämma ut sig(i alla klackar)! Det som startade det hela var att en journalist på VF hade snappat upp att Luleås sportchef skulle ha suttit på läktaren under den första matchen och skrikit rasistiska glåpord till en Skellefteå spelare och sen gått ut både i tv och tidningar med detta. Och det retade väl upp delar av supportrarna(om man nu kan kalla sig supporter då)som under kommande match attackerade journalisten med mynt och diverse föremål när han gick förbi klacken.


Nu sitter jag inte här och försvarar varken klacken eller sportchefen(om han nu har sagt det som påstås). Men det kanske var lite onödigt av honom att ta den vägen just efter det som han skrivit om. För till saken hör att han har smutskastat Luleåhockey under en längre tid på sin blogg. Och tyvärr så finns det sådant folk som lätt går övergränsen när dels spriten går in och sen när idrott är inblanda. Men återigen så tar jag avstånd till allt som denna journalist har blivit utsatt för så tro inte jag står bakom allt detta. Han utför ju trots allt bara sitt jobb!


Och kulmen i hela den här historien tycker jag själv var när jag läste att även hans familj har blivit drabbad!!! Förrän om han har skrivit illa om Luleå ger det ingen rätt att mordhota någon eller att trakasera familjen!! Bara hoppas dessa rötägg åker fast!!!!


Nu ska jag forsätta skriva lite om upprinnelsen till hela den här historien. Det är många med mig som tycker att det är helt förkastligt att betee sig som dessa har gjort! Nu har inte sportchefen blivit fälld ännu för det han påstås ha sagt och blir han det lär han ju inte få fortsätta på sitt jobb. Det är helt fel att sitta på läktaren(och samhället)och skrika rasistisk påhopp till en människa!

Har varit inne på några tidningar och följt den här följetången och alla är rörande övrens att sådant här inte ska förekomma. Men det finns en tidining i västerbotten som tillåter det mesta som skrivs i deras kommentarer i artiklar om lappar. Dessa tas inte bort förrän någon anmäler dessa!

Men så tycker jag det är allmänt ute i samhället. Det verkar vara legalt att kalla lappar både det ena och det andra utan att det varken blir någon konsekvens eller skriverier!!! Och det är många artiklar som inte går att kommentrera på dess hemsida förrutom dessa som skrivs om rensköttsel eller lappar. Det är ju en klar straffspark för alla dessa lapphatare att gömma sig bakom en synonym och spy galla utan att ingen bryr sig!


Nu kanske jag verkar lite kinkig men jag tycker det är rent utsagt förjävligt!!!!


Nä nu har jag fått skriva av mig lite så till sist hoppas jag att den 6:e semifinalen(hoppas inte den sista) ska avgöras på isen utan några tråkiga incidenter! Må bästa lag vinna!!!


Mossa mossa


RSS 2.0