Cecilia Edströms krönika från Norran

Ett lite kort inlägg(jag har inte gjort detta själv). Det är om den där krönikan som Cecila.E ringde och frågade om hon fick sätta in den i tidningen(den var skriven om Frille). En mycket bra skriven krönika tycker då jag. Tack Cecilia! Det är roligt(om man nu kan säga det)att det finns de som vill och törs prata om Frille. Det är nämligen inte alla som kan!!!!

Här kommer den:
Jag ser inte ofta, för att säga aldrig, på film men igår såg jag faktiskt en och den lämnade spår. Den påminde mig om att det är livsviktigt att bry sig om sina medmänniskor. Vissa människor stämplas som ensamvargar, asociala och allmänt konstiga, men de flesta av dessa har en historia som förklarar varför, det glömmer man ofta bort. De som känner sig ensamma ska dock veta att det finns många som bryr sig om just dem och att de har en alldeles speciell plats i samhället.

Filmen fick mig att tänka på en vän till mig, som självmant valde att lämna jordelivet alltför tidigt. Han var en underbar människa som alltid hade nära till skratt. Han hade mycket folk omkring sig. Han var vänlig och omtyckt.
Jag umgicks mycket med honom i gymnasiet, men när jag flyttade hördes vi inte så ofta. Bara något mess lite nu och då. Det jag kan tänka på vissa dagar är hur otroligt onödig hans död var. På hans minnesgudstjänst var kyrkan fylld till sista plats, och jag hade bara en sak i huvudet:

Tänk om alla dessa människor visat hur mycket de brydde sig om just honom, innan det var för sent. Hade det gjort någon skillnad? Hade han känt sig mer älskad? Men framförallt; hade vi på något sätt kunnat hjälpa honom igenom den tunga perioden så han kommit ur den levande och stärkt?

Det är dessvärre frågor vi, hans vänner, aldrig kommer att få svar på, men i efterhand kan vi alla lära oss något av hans död.

Ta vara på varandra. Visa att du bryr dig. Hjälp en vän i nöd. Tillåt aldrig någon att känna sig ensam. Prata och våga fråga.

När jag var i mitt barndomshem senast hittade jag en gammal "Mina vänner bok". Precis som många av mina andra vänner hade han fyllt i saker om sig själv, och det stod:
Vad är din högsta önskan?
"Att jag får ett långt och lyckligt liv", svarade han.

Tack än en gång Cecila för att du skrev den här krönikan! Alla i min familj tyckte den var jätte bra skriven!
Mossa mossa

Tidigarelagd semester!

Trodde jag hade en arbetsdag kvar till semester. Men så ringde en förvirrad kollega och sa att hon hade tittat fel så jag har redan semester!!!! Känns gode skönt! Hade dessutom öppning imorgon så det gör absolut inget! Men till saken hör ju att jag påpekade detta redan för två veckor sedan men hon påstod att det skulle vara som det var!

Och lämpligt till min ledighet så har den djävulska hostan försvunnit!!! Vilken befrielse! Så nu kanske jag kan ta tag i min träning igen. Men kanske bäst att skjuta på den tills efter det vi har kommit hem från Piteå. "Bättre fet och frisk än mager och sängliggande!" Men kanske lite träning kan jag prova mig på. Vi får se.

Vad har hänt med vädret? Trodde inte mina ögon när jag steg upp i morse. Det regnade ju inte!! Och jag såg faktiskt lite av solen! Trodde den hade slocknat för gott! Men jag har varit för slut för att kunna fara ut och fiska. Var ut en liten stund i går men inte ett napp. Men dessa jävla mygg var då kvar i alla fall! Så ensam behövde jag inte vara.

Och sen for jag och Cilla ut på björn safari. Men ni ska inte tro att vi fick se någon. Men spänningen när man far och kör där man vet att dom har sett björn gör ju allt lite roligare. Men man är lika besviken för varje gång man inte fått se någon!

Nä nu måste jag gå på kontoret och fixa med lite pappers arbete. Det blev väl inte något märkvärdigt inlägg men jag var ju tvungen in och berätta att jag redan fått SEMESTER!!!!
Mossa mossa


Regnet det bara öser ner!

Nu är det bara en arbetsdag till semester igen! Oj så skönt det ska bli! Då ska vi ta vårt pick å pack och styra kosan mot Piteåhavsbad. Ska bli riktigt skönt att få vila upp sig lite grand. Det blir säkert att spela lite arkadspel(Sega rally), kanske lite bowling och sen vi hade tänkt oss att gå och se nån show på havsbadet. Men vi får se vad vi hittar på.


Just nu sitter jag i Allejaur och hör hur regnet slår mot plåttaket. Hade tänkt mig att fiska lite i helgen men det har ju regnat kopiöst hela tiden. I dag så hade jag lovat att skjutsa Cilla på loppis på Silverlogen. Snacka om att det finns mycket skrot som går att sälja! Under min tid med Cilla har jag ju hunnit vara på en och annan loppis. Men dagens loppis går nog till världshistorien. Det brukar ju vara relativt billigt på loppisar men på silverlogen var det då inte det. Det fanns grejer som var dubbelt dyrare än på Dollarstore! Och då var ju dessa grejer använda! Optimister säger jag då bara! Men det är kanske grejer som folk vill ha kvar.


En annan sak jag hade tänkt dryfta var om folk som har förmågan att kunna koppla av från omvärlden. Hur  gör dom? Det spelar ingen roll om världen runt omkring dem håller på att rasa samman, det bekommer dom inte. Tänk om man hade denna förmåga själv. Så skönt det skulle vara. Undra om det finns nån utbildning för detta eller om det är en förmåga/oförmåga vissa föds med? Är det någon som vet så är jag tacksam för tips.

Men i och för sig så är jag ganska glad att jag inte har denna förmåga. Ser jag att det är någon som behöver hjälp med något så mår jag då själv bättre av att kunna hjälpa till i stället för att slå dövörat till.


Har förresten lite uppslag för lite fler inlägg som kan vara rätt intressanta. Men dom är bara på tanke nivå ännu. Men håll uppsikt så kanske dom dyker upp så småning om. Nästa inlägg blir då en uppdatering hur det går på havsbadet.

Mossa mossa


Snart semster

Nu har jag snart semster(får se hur länge den räcker). Bara fyra arbets dar kvar! Sen vet jag inte vad som händer. Har inte hört nåt från jobbet jag sökte på Fridhemskolan. Tyckte själv att interjuven gick bra, men kanske det gick ännu bättre för dom andra som blev interjuvade! Får väl börja fundera att sparka igång min firma igen. Det ger väl då ändå lite grand i kassan. För det fins ju alltid någon som har ryggskott eller ont i kroppen som behöver en behandling. Förresten ingen av er som läser det här som behöver eller vet någon som behöver en spik matta? Jag säljer "Shaktimattan".

Men starten på mitt nya liv har inte varit som jag hade tänkt mig. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så åkte jag ju på världens förkylning efter mitt första löppass! I lördags så kändes det bättre. Och vi skulle ju ner till Abborrträsk och fira svärfar så jag tänkte det är väl lika bra att cykla dit. Sagt och gjort så hoppade jag på min vita/svarta springare och styrde mot Abborr. Måste säga att det gick lättare än vad jag hade trott det skulle göra. Visst hade jag en viss träsmak när jag kom fram, men benen kändes relativt pigga. Men i måndags så fick jag en djävulsk hosta och min röst har börjat svika mig då och då. Men skam den som ger sig! Det är bara att vila några dar och sen ta tag i träningen igen!

Och nu till en helt anna grej som var en glad överraskning i all bedrövelse. Jag fick ett telefonsamtal igår(tisdag) från en bekant som hade en fråga som jag aldrig trodde skulle komma. Hon jobbade på en tidning och hade fått till uppgift att skriva en krönika. Och hon hade skrivit en krönika som  handlade om en nära släkting till mig(ni som känner mig vet vem det är). Och hon undrade om hon skulle få tillåtelse att publisera den. Så hon skickade den till mig så jag skulle få kontroll läsa den och säga vad jag tyckte. Och jag måste säga att den var riktigt bra skriven!  Och det var inte bara glädje att hon hade kommit på att skriva just denna krönika som gjorde mig glad. Utan även den respekt hon vissade mot mig som glädje mig! För kan säga att det finns många personer(Journalister) som bara skullle ha publiserat en sådan krönika utan att fråga om lov. Det kallar jag respekt!!!!!!!!!!

Nä nu har jag fått skriva av mig lite grand och ska väl kanske krypa till kojs.
Mossa mossa

Början på mitt nya liv!

Jaha, då ska jag väl prova på att skriva ett nytt inlägg här. Kan ju börja att skriva att jag är  glatt överraskad över bifallet av mitt förra inlägg! Vilket gensvar! Det är nog fler än jag som är intresserad av det övernaturliga! Det kommer nog fler inlägg om detta vid senare tillfälle.


 Ja vad ska jag skriva om denna gång? Jag kan ju börja med att jag skulle försöka mig på att börja löpträna för att bättra på min fysik. Det börjar ju vara ett tag sen jag var ute och sprang. Jag har gruvat mig en längre tid. Men så i söndags bestämde jag mig att jag skulle ut. Och det var som vanligt: första biten kände jag mig som en riktig atlet. Men det höll ju inte i sig särskilt länge! Så då hade jag blodsmak i munnen.


Och jag är ju sån(säkert finns det fler)att när det kommer en bil eller någon som går så lägger jag på ett extra kol så det inte ska synas att jag är trött. Trots att jag i själva verket känner mig döende! Ja ja jag tog mig då runt den slinga jag skulle springa. Men oj vilken kramp jag fick! Har aldrig under min karriär som fotbolls spelare fått en sån kramp! Båda vaderna+båda låren! Fy fan vad ont jag had! Och inte nog med denna djävulska träningsvärk så åkte jag på världens förkylning! Det är nog som vissa säger: Idrotten dödar långsamt!

Så än så länge har det bara blivit ett löppass på mitt nya liv, men det ska väl bli fler bara jag blir frisk.


Vad har har annars hänt under den tid efter förra inlägget. Jo jag har faktiskt jobbat i veckan. Så det är anledningen varför det har varit dött med inlägg på bloggen. Jag har jobbat på sommar fritids. Kan säga att det inte har varit någon dans på rosor att ha öppningen. Stiga upp kl 5.45 är inte kul! Och när man då har ställt om dygnet totalt under tidigare i sommar så man inte somnar förän vid 2 så är inte kul när väckarn ringer! Men tur att det inte är så många dagar. Så man kan leva med det, jag får ju sluta tidigt i alla fall.


Nä nu har jag inget mer att tillägga för denna gång så det får räcka med det här. Nu ska jag ladda för 60 års kalas på lördag(svärfar fyller år). Ska bli riktigt trevligt!

Höll ju på att glömma med att uppdatera statusen på Cilla. Nu så syns det inte så mycket på henne så det går åt rätt håll. Hon har just provat på det här med att vara data hacker. Men det slutade inte något vidare. Jag känner ju inte nån riktig hacker, men så "hysterisk" som hon blev när inte datorn hade gjort som hon ville tror jag inte någon hacker blir!!!!! Men efter lite psykologi snack från en förstående man och ett vin glas så lugnade hon ner sig. Så nu är allt som vanligt igen!

Mossa mossa


Det okända

Jaha nu ska jag skriva om något som vissa säger är bara trams medans andra tror på till punkt och pricka! Nämligen spöken och andar!!!! Nu tror ni väl att det har fullständigt snurrat om för Nilsson? De flesta har väl någon gång sett programmet "Det okända". Å visst kan man väl tro vad man vill om det som sker där. Man jag kan säga att jag tror sten hårt på det som visas där! Jag har väl mer eller mindre varit som en trollunge sen barns ben(med olika betoning på troll hahaha). Redan som liten såg jag lite oknytt då och då. Och dom flesta har säkert varit med om något underligt  som hänt eller att man kännt något konstigt tex när man kommer in i ett rum som man inte riktigt kunnat sätta fingret på vad det är.


Jag har väl själv varit ganska skeptisk att det ska finnas något annat än liv av kött och blod runt omkring oss. Men för ett 10-tal år sedan var jag med om en händelse som ändrade min uppfattning om detta. Det var en sen sommar kväll som jag skulle åka hem till Allejaur från Arvidsjuar. Och när jag hade kommit nästan halvvägs så hände det något oförklarigt!!!! 

Jag kände plötsligt att det var som bakförren på förarsidan öppnades!!!! Håret(det lilla jag har)blåste till och det blev alldeles kallt i bilen. Men det var inte så att jag blev rädd eller så utan jag vred bara på värmen lite till. Efter en liten stund blev det  sedan kokhett i bilen så jag var tvungen att sänka värmen. Något mer med det var det ju inte. Efter ytterligare en liten stund så kände jag att det satt någon bakom mig och flåsade mig i nacken!!!! I vanliga fall så skulle jag nog ha "skitit knäck i spiralform" men jag kände mig helt lugn.
 Förutom att jag tittade ganska ofta i backspegeln om det verkligen satt någon bakom mig! Men det gjorde det inte! Det enda som var att denna "person" satt och andades tungt så jag kände det bakom nacken! Detta pågick i ca 1,5 mil och då var det som bakdörren öppnades igen och fenomenet försvann lika fort som det klev på! Jag tänkte väl inte mera på det och när jag berättade det(för vem minns jag inte)fick jag höra att fler andra hade varit med om samma sak på exakt samma sräcka! Och sedan den dagen tror jag på fullo att det finns något mera runt om kring oss än våra medmänniskor!


Och detta är inte enda gången jag har varit med om sådana fenomen! På senare år så har jag varit med om flera "konstiga" saker där jag både sett och kännt saker som inte ska finnas egetligen.  Bland annat har jag sett avbilden av en äldre tant i ett rum i mitt bardomshem i Allejaur. Hon satt på soffakanten och dinglade med benen. Och när hon "upptäkte" att jag såg henne nickade hon bara tillbaka till mig och vände sig om och försatte att titta ut genom fönstret. Och efter en stund var det som hon tynade bort!


Och jag har även haft turen att få se "naturfolk". Det var för ca två år sedan. Vi hade varit och spelat fotboll och jag skulle köra hem till Allejaur  på kvällen. Jag hade hunnit en liten bit utanför Arvidsjaur när jag såg skenet av vad jag trodde var en fick lampa. Men när jag kom närmare såg jag en liten mansfigur som jag uppskattade vara ca 50 cm hög som stod med en ljuslykta mitt på vägen! Jag var ju givetvis tvungen att bromsa in. Jag stod nästan stilla med bilen då denna lilla farbror vinkar mot dikeskanten med sin hand. Då under ett litet ögonblick så passerade 4-5 något kortare varelser över vägen. Och när den sista farbrorn hade passerat så vände sig "vägvakten" om och följde efter ner i diket. Det var riktigt facinerande att se kan jag säga!


Nu får ni ju tro precis vad ni vill om detta inlägg. Vissa tror på sånt här och vissa inte. Men jag respekterar ni som inte tror på detta så jag hoppas att ni respektera att jag gör det!


Åsså en liten läges kontroll av hur Cilla har det: Nu börjar hon att få tillbaka sitt rätta ansikte och hon börjar även att vara på bättre humör! Så det är på rätta väg!


Mossa mossa


Lägesrapport från Åsgatan!

Nu har jag varit och provat lura gammelgäddan i Allejaursjön! Men det blev han som lurade mig denna gång! Trots att jag hade som förhoppning att jag skulle kunna leta åt honom med det lånade ekolodet! Visst såg jag var de stora fiskarna stod så var jag inte så få dom på kroken.

Men det tog ju ett tag innan jag fick ekolodet att funka. I början så var det lite kaotiskt! Trodde jag hade hamnat i Hornavan!!! Det visade att det var mellan 15-20 meter djupt i sjön och fisk över allt! Och detta trots att vi (jag och farsan)just hade lämnat land! Men efter många knapptryckningar och funderationer så fick jag igång lodet. Måste säga att det var riktigt spännande när man såg var fisken var! Men någon större fiske lycka var det inte(en abborre och en gädda)!
Men skam den som ger sig! Det är länge kvar på sommaren!

Nu till en läges rapport om CIlla: Hon är fortfarande lite sned i munnen. Men jag och flera med mig tycker det börjar synas mindre på henne. Men hon har väldigt ont på den sida hon är förlamad på. Det är just och past att hon kan äta! Oj vad jag lider med henne! Det blir många tårar men även mycket skratt också! Jag gör mitt bästa för att pröva att muntra upp henne. Och det är lite svårt att låta bli att berätta roliga historier för henne! Hon ser så rolig ut när hon skrattar! Lite elakt är det väl kanske. Men det är väl bättre att jag skrattar åt henne än att jag gråter!!!! Och jag kan tycka att det ser lite charmigt ut med hennes sneda mun! Å vi skrattar faktiskt båda två åt det!

Nä nu har jag lämnat en liten läges rapport från Åsgatan. Håller på att knåpa ihop ett inlägg som kanske blir lite kontroversielt och kanske jag skrämmer bort de få läsare jag har här. Men trots denna risk så tror jag att jag kommer att lägga ut den inom kort.
Mossa mossa


Kubbens intrång på Åsgatan!!!

Nu har jag inhandlat något jag sa att jag inte skulle köpa!! ETT KUBB SPEL!!!!!!!!!!!!!!! Men det hör väl till när man har blivit husägare att man ska äga ett kubbspel(hahaha). Har faktiskt hunnit med och kross Quasimodo(Cilla hahaha)!!!

En liten läges rapport om Cilla. Hon är fortfarande lite snedvriden i ansiktet. Men humöret är det inget fel på. Det är som vanligt. Aldrig långt till skratt!!!

Tur är väl att jag har lite kontakter runt om i Sveriges avlånga land efter det jag gick massageterapeut utbildningen och diverse "knäckar" kurser. Hennes läkare som hon träffade i Piteå sa att det kunde vara någon nerv som låg i klämm. Så jag kontaktade min lärare som jag hade på mobiliserings kursen. Och han tipsade om en nerv som kunde orsaka ansiktsförlamning(N.facialis).

Så nu i kväll har jag provat behandla henne lite grand. Och ni kan tro att det "knakade och brakade från alla håll och kanter!!!!! Ibland började det till och med lukta lite grand(hahaha).Och hon påstod då efteråt att det kändes bättre! Så vi får se om det blir någon förbättring dom närmaste dagarna.

Imorgon så ska jag och låna svärfars ekolod och dra till Allejaur för att dra upp storgäddan!!!! Ska göra ett tappert försök att ta mitt eget rekord i alla fall(10,1 kg!!!!). Och Cilla ska väl gå igenom de grejer jag har kvar på vindan i Allejaur för att försöka sälja dem på loppis!!!!! Vad är det för fel på mina fina 80 tals grejer?


Kan väl hålla med att allt jag har kvar från mitt ungkarlsliv har vi väl ingen större användning för nu. Och är det någon som vill köpa dom så vi tjänar lite pengar är det väl bra!Och sen har hon en lysande affärs idé som hon ska prova att påta med. Men vad det är skriver jag ju inte här! Men kan säga om det går som hon tänkt så kommer vi att tjäna STORA pengar vill jag lova!!!!!! Men vi får väl se hur det går. Hon har ju dragit igång både det ena och det andra som mer eller mindre runnit ut i sanden. Eller hur Cilla? Mina nanmband börjar väl snart att falla sönder av alla malar som varit och tagit en mums bit av dom(hahaha).

 Tro nu inte att jag spyr galla över att hon drar igång projekt som inte blir klar. Vi kan skoja med varandra ganska friskt! Båda två tycker det är ganska roligt att retas med varandra! Och det är väl bra det. För det finns inget värre(tycker jag)än personer som inte förstår sig på skoj. Och dessa brukar oftast var dom som retas mest! Konstigt nog!

Nä nu måste man väl trycka i sig lite proteiner och gå och sova om man ska orka dra upp STORGÄDDAN imorgon!!!

Mossa mossa

RSS 2.0