Idé torka!

Gud vilken idé torka jag haft den senaste tiden! Har starkt funderat om jag ska ta och lägga bloggen på hyllan ett tag. Men samtidigt vill jag ju forsätta att skriva. Jag forsätter väl ett tag till innan jag bestämmer hur det ska bli. Men en sak jag ska göra är att byta namn på bloggen: KLAGO MUREN!

 

Det har väl inte hänt så mycket i mitt liv den senaste tiden så det kan ju vara därför det inte har funnits några uppslag till blogginlägg.  Och sen har jag varit lite hängig och allmänt lite nere. Men det ska väl vända nu när vi går mot varmare och ljusare tider.

 

Men nu kör jag och ser hur detta inlägg bli!

Senaste tiden har jag gått och grunnat på dessa människor som inte kan unna någon annan glädje och framgång i livet! Så länge ”dom” får som dom vill och allt går deras väg så är allt frid och fröjd! Men klån om någon som verkligen är värd ”lite” framgång får det, då surnar dom till och det låter som hela världen håller på att rasa samman!

 

Nu ska jag väl inte påstå att jag själv aldrig haft sådana tankar nån gång. Men det är då inte ofta! Jag tycker man ska glädjas att det då finns nångon det går ”bra” för.

 

Sedan finns det ju människor som verkligen kan koppla bort omvärlden! Det spelar ingen roll om världen håller på att rasa samman, det verkar inte bekomma dessa! Och jag kan då säga att ser jag att det behövs hjälp med något så vill jag då hjälpa till. Och är det något jag inte kan hjälpa till med så får jag då så fruktansvärt dåligt samvete för att jag inte hjälper till!! Men sådan är jag som person.

 

Människor som är sådana som jag skrivit om saknar i mitt tycke helt empati för sina medmänniskor! Men det är ju mina egna åsikter.

 

Snipp snapp snut så var detta blogginlägg slut!!!


9/2 årets värsta dag!!!

Hej hopp! Nu ska jag ta och uppdatera bloggen lite senare än vanligt. Men det var lite plannerat med tanke vad som varit. Kommer till det längre ner i inlägget.


Jag ska ta och börja med att skriva lite om mitt förra inlägg. Där skrev jag ett litet avsnitt där jag hyllade Marts Öhmans blogginlägg på K4:s innebandy sida. Och visst ska man få tycka vad man vill om saker och tingtycker. Jag hade fått en kommentar på min blogg om detta. Jag går inte in något närmare på vad det stod, men kan säga så mycket att Mats.Ö och K4:s innebandy lag kritiserades. Och som jag skrev här ovanför: Visst ska man få ha en egen åsikt om saker och ting. Men när man hoppar på en person som var i detta fall och man inte vågar sätta ut namn och visa vem man är så tycker jag att då kan man låta bli att kommentera. Åtminstone på min blogg!!!! Givetvis så plockade jag bort denna kommentar omgående. Det är ju alltid roligt att få kommentare på det jag skriver, men när man ”hoppar” på en person jag skriver om och inte vågar stå för vem man är och sina åsikter kan man lika gärna låta bli att skriva på min blogg!! Tycker det är fegt att inte våga stå personligen för åsikter och sen inte ge den/dom det gäller en ärlig chans att kunna få försvara sig om man vill!!!


Men jag står fortfrande för det jag skrev. Tycker Mats.Ö har fullständigt rätt i det han skriver!!!!


Nu till något helt annat. Ska bara ventilera något om den arbetsmarknads politik som råder för tillfället. Tycker det är helt åt h-vete det här med att försäkringskassan ska börja med att lämpa över ansvaret till arbetsförmedlingen(jag vet att dom heter nåt annat nu men skriver så ändå. Så nu behöver ni som vill verka märkvärdig inte kommentera det)att friskskriva personer som varit långtidssjukskrivna!!!


Har inte dom sjukskrivna nog besvärligt att ha och göra med FK. Ska dom nu behöva att börja bråka med ”hobby” psykologer? För mig veterligen så har dom på arbets inte den rätta utbildningen för att klara av ett sådant jobb. Visst, har ju läst i någon kvällstidning att dom skulle få någon veckas utbildning för detta. Men behövs det inte mer än nån veckas utbildning för att kunna utföra detta?


Och sen tror jag att det är många arbetsförmedlare(inte alla) som bara tittar till statistiken och ser det som dom gör ett bra jobb om dom får ut någon på arbetsmarknaden så fort som möjligt. Och vilken arbetsgivare är villig att anställa någon som inte orkar/klarar av att utföra ett jobb?


Nu till den lite tyngre biten som hänt den senaste tiden och anledningen att jag skjutit på min blogg uppdatering. Idag (9/2) så är det ju års dagen av Frilles bortgång. Och denna dag är lika tung varje år! Kan säga att jag går igenom denna dag då det hände varje år i huvudet. Kommer aldrig att glömma denna kaotiska dag!!! Nu är det ju inte bara denna dag som känns tung med tanke på det som hände. Men det är speciellt idag som det känns mest! Och det som både gör mig ledsen och förbannad är att det finns människor som tror och tycker att det blir nog bättre för var år som går! Och till er ska jag passa på att säga att så är då inte fallet för mig!!! Tur att jag har en försående fru som kan ta att jag är lite mera tillbakadragen och lite nere under denna dag!



Sen hade jag lovat att komma till Fridhemsskolan för att hålla föredrag om mobbing. Men när jag lovade det så tänkte jag inte på att det var årsdagen. Men jag hade ju lovat så det var ju bara att åka dit. Kan säga att jag var ganska orolig att det inte skulle gå vägen. Men det gick trots allt ganska bra! Det var tyngre än vanligt att stå och prata om Frille men det gick.


Men en sak som slog mig denna gång var att det finns människor som är mer eller mindre helt empatilösa!!! Brukar kolla runt den grupp jag föreläsa för under bildspelet jag visar. Och oftast så är det mest samanbitna blickar. Men under ett av föredragen var det ett gäng som bara satt och hånflinade och pratade med varandra!!! Sådana människor skulle jag vilja prata enskillt med och se om dom inte tänker på andra än sig själva!!! Och efter varje gång jag kört mitt föredrag har mina åhörare fått ett papper så dom kan skriva ner sina tankar om vad dom sett och hört. Men dessa personer som inte verkade bry sig överhuvudtaget skrev inte ett ord på sina papper!!! Men men, det finns väl alltid några som bara ser sig själva och tycker dom är mera värd än andra!!


Så där ja, då hade jag fått skirva av mig lite. Ska nu prova att slappna av och se om jag klara av att få någon nattsömn.


Mossa mossa


RSS 2.0