Ris och ros

Nu har det gått ytterligare en vecka av mitt liv! Veckan som gått har innehållit både roliga och mindre roliga saker. Ska göra ett tappert försök att sammanfatta veckan som gått så noggrant som möjligt.Jag startar väl med de mindre roliga som har hänt.

 

Ytterligare ett människoliv har släckts allt för tidigt! Fastän jag inte känner denna person mer än flyktigt så är det tragiskt ändå när en så pass ung person går bort. Och nästan det första jag tänker på när jag hör om någon som avlidit är dennes anhöriga. Jag vet ju av egen erfarenhet vad anhöriga har att gå igenom. Ett rent h-vete vill jag påstå! Och jag lider med dom något oerhört! Och sen när det har hänt via en olycka så skrivs det ju spaltmetrar i alla tidningar! Inte alla gånger dom skriver riktiga fakta heller. Tänke er att bli påmind så fort man slår upp en tidning! Och det värsta tycker jag är allt tissel och tassel som folk runt omkring går runt  håller på med. Tro mig jag vet! Om man är så nyfiken av sig är det bättre att gå fram och visa sin omtanke än att stå och ”peka” och viska när man går förbi.

 

Och när jag får höra om någon som förolyckats eller valt själv att lämna jordelivet så "ramlar" jag tillbaka till när Frille gick bort med vad jag själv gick igenom. Dels sorgen som jag känner och sen går jag runt och tänker på dom anhöriga som drabbas och vad dom har att gå igenom. Så fort jag hör om någon som har dött hastigt så känner jag att jag skulle vilja omfamna och trösta dom "inblandade".                                                                

 

Ett värmande ljus till er som förlorat en nära

Nu till något helt annat. Läste tidigare i veckan om en kvinna från Överkalix som skulle förlora sin sjukpenning från försäkringskassan då dom ansåg att hon inte hade rätt till den. Men för att vara på den säkra sidan hade någon på fk suttit och klippt och klistrat ihop ett eget läkarutlåtande så dom då absolut skulle själpa kvinnans chanser att få rätt! Det var tur att kvinnans jurist var på hugget och tycktes känna igen läkarintyget från ett tidigare fall som han hade haft.

 

Och det riktigt sjuka i den här historien är att den person på fk som gjorde detta jobbar kvar! Och dom represalier som han kan råka ut för är en tillsägelse! Det finns väl bara en väg i sådana fall. Sparken!!!!!! Det är ju lite skrämmande hur en statliga institutioner kan bete sig! Och sen är dom så förundrad varför folk inte litar på dom. Snacka om dålig självinsikt!!!! Och sen att fks läkare aldrig behöver träffa personen i fråga för att bedömma en individs arbets förmåga är som att sparka undan benen på nån som redan ligger! Nog klarar väl en "vanlig" läkare av att göra en bedömning om sjukskrivning. Det är ju som fk inte litar på läkarkåren!

 

Nu till det lite roligare som har hänt under veckan. Jag har ju slagit upp portarna till mitt lilla "hobby" företag . Och det har faktiskt börjat att höra av sig lite folk. Det har även varit några stycken som varit på behandling. Bara hoppas dom blev nöjda så dom kommer tillbaka om behovet behövs. Men svensk som jag är så är jag inte riktigt nöjd. Skulle vara kul om det kom ännu mera kunder! Men det kanske gör det så småningom!

 

Och det andra roliga jag hade tänkt ta upp är att det bara är 4 arbetsdagar kvar till nästan 1 1/2 veckas ledigt! Oj så skönt det ska bli! Men snart är det slut med jobbet på skolan. Tiden går ju så fort när man har roligt! Och det har jag!!!! Men paniken med vad jag ska pyssla med när skolan är slut för terminen börjar göra sig påmind! Men det brukar ju lösa sig till slut. Får se om det rent blir så att jag blir student själv! Är gode sugen! Bara det inte är för sent! Jag är ju tvungen att läsa upp ett betyg och a-kassan har ju satt käppar i hjulet för mig tidigare. Men nu har dom inget att säga till om nåt mer! Så lägger jag på ett kol så ska jag nog hinna innan ansökningarna ska vara klara.

 

Nä nu ska jag väl hoppa i säng så jag orkar ut och ta bort nattens beskärda del av det vita guldet. Oj så kul!!!!!!

 

Mossa mossa


Tapetklister under mina skor!

Så då har det gått en vecka sedan sist. Och frågan är den vad jag gör uppe så här tidigt på en söndag morgon(07.30)? Jo jag har haft en av de värsta mardrömar jag någonsin har haft! Så det gick inte att somna om! Så det var bara att stiga upp!


Det har väl inte hänt så mycket den senaste veckan. Jag har hankat mig fram på jobbet. Har väl inte varit riktigt 100% sedan sjukdomen men det har gått i alla fall. Får väl se om det släpper helt och hållet snart annars måste jag väl göra ett nytt besök på vårdcentralen(men inte till samma läkare som tog emot mig förra gången). Det är många ”förstå sig påare” som har sagt att mina symptomer kan bero på stress. Men det vill jag inte riktigt tro. För jag är ju inte riktigt den person som stressar upp mig i onödan. Men kanske det kan vara lite sanning bakom det. För det hände lite grejer i slutet av veckan och hipps vipps så fick jag lite mera ont i magen igen! Och det värsta med att ha ont någonstans är ju att man(jag)blir på så dåligt humör och lätt retlig! Men jag gör mitt bästa för att hålla humöret på topp!!!!


Och sen får jag ju så dåligt samvete när jag inte kan ställa upp och jobba extra. För i veckan var jag tvungen att säga att jag inte orkade att jobba mer än vad mitt schema innebär. Jag känner mig nästan som en svikare när jag säger att jag inte kan jobba. För jag vet vilket h-vete dom har att få folk att jobba bara nån timme då och då! Men jag får väl se det så som jag skrev i mitt förra inlägg. Början på mitt nya liv med att bli lite mer egoistisk och tänka på mig själv. Men det är inte lätt kan jag säga!!!!!


Och mitt lilla hemliga projekt som jag skrev om i det förra inlägget börjar ta form. Jag väntar på lite information från andra som jag ska lägga till. Och sen ska jag väl kanske gör lite små justeringar innan jag blir riktigt nöjd. Det dröjer nog än ett par veckor eller månader innan det är helt klart, men jag kommer nog att lägga ut lite smakprov här på bloggen inom en snar framtid!


Nä nu ska jag väl kanske ut i det fina vårvädret(passa på när det inte snöar) eller så blir det väl att sitta instängd i den lilla kuvösen i källaren och skrapa våtrumstapet(för det har ju inte dykt upp nån som är villig att hjälpa till).


Mossa mossa


Snart börjar allvaret igen!

Jaha då var snart sportlovs veckan till ända! Och jag som skulle hinna göra så mycket, men så blev inte fallet! Men det som inte hans med får jag väl ta och beta av eftersom.


Jag hade ju tänkt mig att bla att göra klart för att börja kakla i duschen. Men efter min sjukdoms vecka har jag varit lite sliten och orkeslös. Men lite har jag ju hunnit så till veckan så kanske kakelläggaren kan komma och börja förbereda. Vi hade ju blivit lovad att få hjälp att riva ner den fördömnda våtrumstapeten. Men den hjälpen har då lyst med sin frånvaro. Men det är väl som man säger: ”Själv är bäste dräng!”


Och sen var jag ju tvungen att städa undan från det senaste snöovädret som var. Fy fan vad snö det hade kommit!


En riktigt positiv grej som skett under veckan som gått är att det faktiskt har dykt upp ett par kunder till mitt lilla ”hobby” företag! Får bara hoppas att dom blev nöjda och sprider vidare vad jag pysslar med så kanske det börjar rulla på lite grand!


En sak som jag har bestämnt mig för under denna ledighet är att ska börja tänka lite mer på mig själv och vad jag vill göra. Har lite svårt med att säga nej när jag blir tillfrågad om saker. Men det ska nu bli ändringar på den fronten! Måste börja med att sätta mig själv i första ledet och bli lite mer egoistisk! Kommer nog att bli svårt för som sagt var har jag ju lite svårt att säga nej. Men ska då göra mitt bästa!


Men jag måste medge att det ska bli lite skönt att börja jobba igen trots att det varit ganska skönt att vara ledig! Det går ganska fort det att man blir bekväm med att vara ledig. Sena nätter och långa sovmornar blir det!


Nu på måndag ska jag på återbesök på sjukan. Ska dit och lämna lite prover. Jag tror ju(och hoppas)att allt ska vara bra. Men man vet ju aldrig! Magontet har ju släppt men jag har ju varit så fruktansvärt orkeslös. Visst, jag har ju inte den bästa konditionen men nog tycker då att jag har bättre än vad det kännts senaste veckan. Och en sak kan jag då säga att inte kommer jag då att prata med den läkare som tog emot mig i hela 45 sekunder när jag var dit första gången! Nä jag kommer att begära att det blir någon annan som tar hand om mitt ”fall”! Och godkänner dom inte detta så åker jag till något annat sjukhus och lämnar mina prover! Kosta vad det kosta vill!


En liten notis om melodifestivalen: Äntligen blev det rätt låt som vann!!! Enligt mitt tycke i alla fall!


Och sen så behöver man då inte bry sig om hockeyslutspelet i år! Nu när Luleå inte tog sig dit. Nä nu är det bara att koncentrera sig tills superettan börjar. För snart börjar återtåget(hoppas jag då)! FORZA BAJEN!!!!


En sista liten grej att frästa mina läsare med. Har börjart med ett än så länge hemligt projekt! Får se vad jag ska göra med slutresultatet. Men på ett eller annat vis så kommer det att publiceras när det är klart. Men det kan ta en tid innan det blir det. Kan hända att mitt bloggande kan bli lite lidande av det hemliga projektet. Kan bli så att jag kommer kanske visa lite smakprov av det här på bloggen så småningom. Den som lever få se!


Som avslutning måste jag bara få säga att: FY FAN SÅ SKÖNT NÄR VÅRSOLEN BÖRJAR VÄRMA!!!


Mossa mossa


SPORTLOV!

Hej hopp nu har jag sportlov!!!! Det är många år sedan man fick ha lov kan jag säga! Visst, jag har ju jobbat på skolan ett tag nu, men jag har ju varit arbetslös alla tidigare lov så det har ju inte räknats på riktigt. Men nu!!


Men det kom lägligt det här lovet. Förra veckan var ju inte så trevlig, låg ju hemma nästan hela veckan med magkrämpor! Så nu får jag hoppas att jag får en lugn vecka så jag hinner vila upp mig tills skolan drar igång nästa måndag.


Nu ska jag ta och berätta lite om hur jag hade det med sjukhusbesök och dyl.


Det började förra fredagen efter vi hade köpt hem hämtmat från ett av de många matställen här i Arvidsajur. Gott var det, men det tog inte länge förrän jag inte mådde så bra! Och efter en fredagnatt  med ett antal toabesök så trodde jag det hela var över. Men icke!!!


Huga vilka magkramper jag fick! Har aldrig varit med om dess like! Och jag kan säga att jag inte ens önskar mina värsta fiender detta symptom!


Och jag hade ju planerat att ha födelsedagskalas på söndagen. Men det var ju bara att avbryta dom planerna! Men måste bara lägga in att jag fick ju då en present som gjorde mitt liv lite lättare för stunden: Jag fick biljetter till JILL JOHNSON konsert i Piteå den 24 april på rad 1!!!!!  TACK ALLA SOM VAR MED PÅ DENNA PRESENT! Och ett speciellt tack till min ängel som kom på denna briljanta idé på present! Du är bäst!




Men resterande av söndagen var inte lika rolig. På eftermiddagen så hade jag så ont att det bara var att åka upp på sjukstugan! Jag var säker på att det var blindtarmen som spökade så jag hade skrämt upp Cilla att hon skulle förbereda sig på att få sova själv några dagar.


Så vi åkte upp på akuten. Och jag tycker då att kommer man in som akutfall så borde man ju få hjälp ganska snabbt. Men det finns ju en läkare uppe på stugan här i Arvidsjaur som är ganska speciell! Och jag hade ju den otur att det just var denna läkare som hade jour!


Visst, kan det ju komma in värre akutfall som går före, men om sjuksyster kommer efter drygt 3 timmar och ber nästan om ursäkt att just denna läkare jobbar så är det ju lite konstigt!!!  Och jag har varit i kontakt med läkaren sedan tidigare också och vet att han inte är speciellt bemötande mot sina patienter. Och det är inte bara jag som tycker detta!!


Så efter tre timmar så behagar läkaren att dyka upp! Med sin arroganta stil lutar han sig mot väggen och undrar om jag inte har nåt bättre att göra en söndag kväll än att ligga på sjukan!!! Sen så känner han mig på magen och mumlar något otydligt och går ut! Detta tog max 45 sekunder!!


Där satt jag som en fågelholk och funderade på vad som hände. Efter ytterligare någon minut så kom systern tillbaka med några tabletter som jag skulle ta. Och sen ville hon att jag skulle tillbaka och lämna nya prover om 14 dagar för att se om det hade blivit bättre.


Så där hade jag legat i tre timmar och fick träffa läkaren i HELA 45 sekunder och han mumlade något  jag inte förstod vad han sa!!! Sancka om effektiv sjukvård!! Det är ju tack vare denna läkare som man(åtminstone jag) drar sig för att uppsöka läkare när man är dålig!


Men nu är jag då på bättringsvägen om än orken inte är den bästa. Men den kommer väl tillbaka den också. Jag ser det så att det finns dom som har det värre och kanske måste träffa denna ”vetrinär” var och varannan dag! Stackare!!!


Jag ska lägga in en sista liten notering: Idag är det sju år sedan Frille flyttade in i sin etta på ca 3 m2. Alltså det är på dagen 7 år sedan det var begravning!


Nä nu ska jag ut och flytta snö från den ena snöhögen till den andra!


En sista grej: Så kul att Jörgen Brink äntligen fick vinna något! Grattis Brinken till Vasalopps segern!!!!


Mossa mossa


Drömmar i livet

Måste börja med att be om ursäkt för det dröjt med blogg uppdateringen!!! Detta inlägg har legat klart ett par dagar men jag har varit sängliggande med fruktansvärda magkramper! Har aldrig varit med om dess like! Det slutade med att jag var tvungen att uppsöka vårdcentralen i söndags. Men den historien skriver jag om senare i veckan. Det är ju en helt annan historia. Nu till det inlägg som bara legat och vibrerat för att få läggas upp på bloggen.

 

Ja då har jag förbrukat ännu ett år på denna jord(i söndags)! Av dom 37 år (svårt att tro)jag funnits till så kan man väl säga att jag inte åstadkommit speciellt mycket att nämna! Tänk om man förverkligade alla de drömmar man hade när man var yngre! Då hade jag haft mycket att skriva om!

En av dom första drömmar jag hade som liten var att bli fotbolls proffs! Och inte vart det mycket av det! Närmast den drömmen är väl några inhopp i div 3. Och att varit på länslags läger vid 15 års ålder. Visst, nog kanske jag hade kunnat komma lite längre än IFK Arvidsjaur om jag hade åkt iväg när jag gick ut 9:an. Jag tog mig in på ett fotbolls gymnasium nere i Skåne. Men när det kom till kritan så avstod jag min plats! Jag ångrar mig idag att jag inte åkte, men kan tänka mig att det hade varit tungt att lämna lugnet i Allejaur och flytta ensam över 100 mil vid 16 års ålder! Men det är ju lätt att vara efterklok! Men som det ser ut idag var det enda jag fick ut av mitt fotbolls spelande(förutom alla kompisar) ömmande knän och fotleder! Men kul var det så länge det varade!

 

En annan dröm jag hade var att bli brandman. Men den drömmen blev då delvis sann! Jag halkade in på ett bananskal som ungdomspraktikant på flyget. Och hux flux så var jag på brandmanna utbildning på Arlanda! Kan väl berätta att det inte blev så många  utryckningar under mina nästan 8 år på flyget! Men brandman fick jag då in på mitt CV!

Kurs kompisar från Arlanda tiden


En dröm jag hade lite senare i livet var att bli massageterapeut eller nåt liknande. Det drömde jag länge om! Men det tog också sin tid innan jag förverkligade denna dröm. Först så hittade jag ingen utbildning som jag tyckte passa. Och sen var jag lite rädd att säga upp mig från ett fast jobb.

Vad som fick mig att förverkliga denna dröm hade gärna fått ske under andra omständigheter! Som många vet så försvann Frille hastigt och mindre lustigt från jordelivet! Det var när detta hände jag bestämde mig att göra något jag verkligen ville göra. Bära eller brista!

 

Dels så hade jag vantrivts under en längre tid på flyget. Och sen hade Frille tyckt att jag skulle fara och gå skola och göra nåt jag verkligen ville göra!

 

Och sen hade jag sådan tur att det dök upp en passande utbildning i Kalix! Så under ett år så pendlade jag upp till Kalix en gång i månaden. Efter avslutad utbildning så startade jag egen firma. Och idag ångrar jag inte mitt beslut att lämna flyget och satsa på något jag själv ville göra! Jag drev firman på heltid under två år. Men det var lite svårt att få det att gå runt när det bara var bra kundunderlag under vinter halvåret.

 

Jag hade tänkt mig att kombinera massagen med att vara i renskogen. Men den kombinationen la jag på hyllan ganska snabbt! Efter bara några dagar i skogen så bestämmde jag mig att detta ska jag inte hålla på med! Och vad det berodde håller jag för mig själv. Lite hemligheter måste man ju få ha!


Numera driver jag bara firman på deltid och det tycker jag funkar bra!

 

Och nu kommer jag till den händelse i mitt liv som jag aldrig trodde skulle hända mig! Visst hade jag väl nån gång drömt om att gifta mig. Men jag hade nästan gett upp hoppet att hitta drömkvinnan i mitt liv! Men sommaren 2007 fick jag besök av Amor och jag kan säga att han hade laddat med skarp ammunition!!!! Och av bara farten så var jag förlovad med en helt underbar varelse! Och sommaren 2008 så ringde kyrkklockorna! Vem hade kunnat ana det? Inte då jag i alla fall! Men när man minst anar det så smäller det!

Foto:Johan Fjellström, LiLAB Arjeplog

Och efter bröllopet så tog det inte länge innan vi hittade drömkåken! Och just efter vi hade flyttat in fick jag jobb också! Kan säga att det inte var vilket jobb som helst heller!

Jag fick jobb som elevassistent på Ringelskolan. Kanske inte låter så märkvärdigt men det ett helt underbart jobb! Har aldrig varit med om sådana underbara arbetskompisar! Och den uppskattning man får för det jobb man utför har jag då aldrig varit med om! Och sen är ju aldrig den ena dagen den andra lik! Helt underbart!!!!

 

Visst har jag kvar många drömmar att uppfylla trots jag har börjat komma upp i åren! Men dessa håller jag för mig själv(ja Cilla vet väl). Men så fort dom slår in lovar jag att tillkänna ge dom här på bloggen! Så håll till godo!



Nä nu måste jag luta i kull mig och vila så jag orkar gå tillbaka till jobbet nån gång! Börjar bli lite rastlös av att bara ligga framför tv:n. Och sen saknar man ju sina arbetskamrater!!!! Och sen är jag ju lite orolig vad som sker på källar planet!!!!!

 

Mossa mossa     


RSS 2.0