Hemma igen!

Ja nu var man hemma efter en liten mini semester i Piteå. Vilken tur att man gifte sig med en som ens föräldrar har stuga på havsbadet(haha). Vilket gudomligt väder det har varit! Stundtals har det nästan varit för varmt. Om man nu får säga det.

Vi for ju till Piteå redan i torsdags. Vi hade köpt biljetter till en minnes konsert för Ted Gärdestad som ägde rum i lördags. Men vi tänkte att vi skulle hinna få oss lite solbränna innan dess. Och det vi(jag)fick!!! Det var snudd på att man höll på att koka över. Men det allra skönaste är ju att i Piteå(och då framförallt havsbadet)inte finns nåt mygg!!!!

Vi började att förberda oss för konserten med att shopa lite och titta på fotboll under fredagen. Det var ju Piteå summer games i helgen så det var rätt mycket folk på stan. Och stekande sol!!!!!!!!!!

När så väl lördags kvällen kom så värmde vi upp med lite roliga drycker och sen hoppa upp på våra cyklar med destination Furunästet borrgård. Måste välsäga att jag var lite skeptisk till konserten på väg dit. När vi väl kom dit och gick in genom portarna fick jag en olustig kännsla inom mig. Men det kanske jag åter kommer med i ett senare inlägg.

Men det var riktigt mysigt också när jag väl hade lugnat ner mig. Svärmor hade gjort i ordning en picknick korg som vi hade med oss som vi frestade i oss. Och när det så kallade förbandet började spela hade jag funderingar på att gå(nä inte riktigt). Men hon som spelade och sjöng var inte bra!!!!

Men när väl konserten startade så kan jag säga att jag blev glatt överaskad!!!! Oj vad bra det var!!! Och då speciellt en av dom som var med. Johan Boding lägg det namnet på minnet! Karln lät ju precis som Ted!!! Efter 1 1/2 timme var det över och vi var hel nöjda allihop!!

Det var meningen att vår mini semester skulle ha tagit slut igår men det blev en dag till. Vi skulle hjälp Cillas bror att averka lite på deras gård. Och det blev lite sent innan vi var klara. Men den största annledningen att vi blev kvar i Piteå var att när vi vaknade på måndags morgonen var Cillas ansikte lite snett!!!!! Hon hade fått anskitsförlamning!!!!!!! Så det blev en dag på lasarettet för henne. Kan väl säga nu att jag var lite orolig att det skulle ha varit något annat! Men jag provade att hålla mig så lugn som möjligt för att inte stressa upp Cilla mer än vad hon var.

Det tog ett bra tag innan jag hörde av henne så jag började väl att grubbla lite att det kunde ha varit värre än förlamningen. Det går ju över så småningom, om än det tar tid! Måste säga att det var som en sten som föll ur bröstet när hon ringde och sa att hon var klar på sjukan och att hon var på väg! Som sagt var hade jag ju målat upp en mycket värre bild inom mig!

Måste bara få säga det: Visst ser hon lite rolig ut nu men jag älskar henne ändå!!!!!!!

Men nu är vi då hemma på Åsgatan igen och det känns faktiskt skönt. Borta bra men hemma bäst!
Mossa mossa

Sommar!!!!Äntligen!

Nu har äntligen den riktiga sommaren kommit!!!! Oj så härligt det är med värmen. Men det finns ett bekymmer med värmen: DESSA JÄVLA MYGG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oj vad jag hatar dessa små kryp!  Det är tur att de börjar att avtainom kort.

Veckan efter midsommar är det ju kalvmärkning varje år. Brukar vara årets höjdpunkt! Men i år har det varit med blandade känslor som jag har varit med(har bara blivit två gånger). Visst är det roligt att vara ute i renskogen. Men nu när farsan och Tomas har slaktat ut det mesta av de renar familjen ägde är det inte lika roligt att vara med. Men visst förstår jag deras beslut med tanke vad som hänt med rovdjurs beståndet. Det har nämligen exploderat!!! Större delen av de kalvar som föds på våren överlever inte ens fram till vintern. Och inte blir rovdjurs ersättning högre trots att det blir mera rovdjur! Snarare tvärtom!!! Tycker synd om de renskötare som ska se till att regeringens rovdjurspolitik infrias!

Och dessa så kallade "svenssons" som skriver i tidningar och gnäller på lapparna att dom bara vill ha och vill ha och inte har några skyldigheter. Skulle bra gärna vilja höra om dessa fick vara med dagligen att någon gick in i deras hus och tog ett par hundra kr!! Skulle dom då tycka att det var okej? Nä dom skulle få prova på att leva på renskötseln ett par år, Då skulle dom få se att det inte är någon dans på rosor!!!! Hoppas bara våra bestämande vaknar upp snart för annars är renskötseln och dess kultur ett minne blott!!! För åtminstone i min hemkommun så marknadsför dom sig med samekulturen i deras annonser! Om nu reskötseln nu försvinner  vad ska dom då marknadsföra Arvidsjuar med? Kanske den underbart fina nya storgatan?

Nä nu till något helt annat. Sitter just nu i svärfars stuga på Piteå havsbad. Oj vad gudomligt!!!! Klockan är efter 12 på kvällen och det är riktigt ljumma vindar och inte ett mygg!!!!!! Det kallar jag lyx! Har legat och pressat nästan hela dagen. Och när det blev för varmt gick man bara ned till havet och svalkade sig lite!
 
Har just varit och tiitat lite på Piteå summer games. Såg dels Arvidsjurs 99:or förlora mot ett finskt lag. Men jag tittade även på en match där ett av lagen kom från Sydafrika. Dom kunde inte ha varit gamla. Men oj vilka fotbollsspelare de var! Var riktigt imponerade över dom!!!

Laddar nu för lördagkvällen. Ska och titta på en minnes konsert för Ted Gärdestad här i Piteå!!! Har längtat hela vintern att den här dagen skulle infalla! För vilka underbara låtar denna man åstakom under sitt allt för korta liv! Ska bli riktigt trevligt! Hoppas bara på lika bra väder som det har varit idag!
Mossa mossa

Midsommar!!!!!

Jaha då var årets midsommar helg över! Vad har jag då åstakommit denna helg? Jo vi(jag och Cilla)har firat vår första bröllopsdag!!!! Vem hade kunnat tro att jag(den eviga ungkarlen)skulle få uppleva en sådan dag(hahaha)!

På midsommarafton så styrde vi kosan mot Storforsen. Trots att det inte var speciellt bra väder så beslutatde vi ändå att åka dit. Men vi klarade ju oss från regn i alla fall! Och i Storforsen så behöver det ju inte vara kanon väder, det är ju nästan magiskt att vara där. Jag blir nästan förtrollad när jag står och tittar ner på vattenmassorna som störmar ner från forsen. Nästan som jag blir hyptoniserad!

Efter ett par timmar så åkte vi hemöver. Hade ju varit så lura Cilla så jag skulle ju få se fotbollen. Men det var nästan lite bort kastat. För det första så missade jag ju första halvlek och för det andra gick det ju åt H-VETE!!!!!! Men vi får ta nya tag på tisdag!

Sen hade vi ju sån tur att vi blev bortbjudna på middag hos Tomas och Lotten. Skönt att inte behöva ställa sig och laga mat när man har varit borta en heldag. Där blev det både god mat och lite dricka. Var väl lite ljum i luvan när vi traskade hem vid små timmarna. Men roligt och trevligt var det!!!!!

Så på lördag morgon när vi vaknade var det ju vår första bröllopsdag!!!!!!! Vissta var det väl en helt underbar dag. Vi låg och sjöng kärleks sånger till varandra ett tag innan vi steg upp. Cilla grät krokodil tårar!!!! Tror nog att det mest berodde på min sångröst och inte för det var vackert(hahaha)! Och sen vilken present jag fick: EN PRENUMERATION PÅ KNASEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ni kan gissa att jag blev glad! Men vi hade bjudit våra föräldrar och min bästis Vera och hennes familj på middag(grillad ren file´) så det var ju bara att stiga upp och börjat fixa det som skulle fixas. När vi väl tog oss upp ur sängen så hade vi rätt så stressigt med allt som skulle fixas. Men vi hann klart allt innan alla gäster dök upp.

När väl grillen var tänd och vi skulle börja grilla så var det en himmla tur att svärfar hade dykt upp och hjälpte till(det blev han som fick grilla). För förra gången jag och Cilla skulle grilla så blev det väl inte riktigt så bra! Det hade ju varit ett mindre fiasko om jag hade brännt vid allt kött!!!!!

Efter ett par timmars ätande och drickande så tog av denna kväll slut. Men ack så trevligt vi hade!! Men jag tror om svärfar hade fått bestämma så hade vi nog suttit kvar många timmar till och smutta på lite roliga drycker!

Kan ju säga att den här midsommar helgen har varit betydligt mindre hektisk än den förra. Så nervös jag var i fjol kommer jag nog aldrig mer att få uppleva!!!!!

Skulle nog tro att dom vi hade bjudit på middag(det var första gången vi hade bjudit våra familjer)väntade på att vi skulle berätta någon överraskning!! Men det dröjer nog ett tag innan en sådan överraskning kommer!!

Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

Mossa mossa

Oj vad jobbig det är med begravningar

Har varit på begraving idag. Det var närmare 200 st i kyrkan så ni kan tro att det blev en lång begravning. Den startade 14.00 och jag var hemma först 18.15. Snacka att man blir slut i kroppen efter en sådan pers. Som en av gästerna sa till mig: "Man är mer slut i kroppen efter en begraving än en dags arbete". Och det stämmer ju. Alla begravningar är ju tunga, men efter Frilles begravning är det extra jobbigt. För när man väl sitter i kyrkan så kommer det alltid upp bilder från den begravningen i huvudet. Och för min del spelar det ingen roll om det är begraving eller barndop, dessa bilder kommer alltid upp så fort jag är i kyrkan.

Och det tyngsta med begravingar tycker jag nästan är minnesstunden efteråt.  Först så är det så sorgligt och allt det medför i kyrkan. Sen så ska det vara glatt och öppet på kaffet efteråt. Det klara inte riktigt jag med. Men visst kan det vara skönt att få prata gammla minne och sånt. Men jag klarar inte riktigt med det. Men för vissa kan det ju vara skönt. Tur att vi inte alla är lika. Oj så tråkigt det skulle bli! Skulle kanske likna med det som sker i Iran just nu!!!

Efter begravningen så skulle jag cykla ner på IP och se när IFK skåpa ut Älvsbyn. Men ack vad jag bedrog mig! Torsk med 1-3!!!!!! Hade dom spelat som i lördags så hade dom spelat ut dom!

Nu börjar midsommar firandet. Vi ska åka till Storforsen imorgon och campa under dagen. Sen blir det väl hem och grilla och kanske nåt glas rött. Sen måste jag prova lura Cilla med något. Det är ju fotboll på tv imorgon!!!!!!!!! Sverige-Italien i U-21 EM. Något tips vad jag kan hitta på? Har väl lite på gång vad jag kan blidga henne med. Men vad det är kan jag inte skriva här. Det skulle säkert bli bort censurerat(hahaha)!!!!!!

Och på lördag måste jag nog hålla mig borta från sport på tv. Annars blir det nog inte roligt för mig! Då firar vi nämligen vår första års bröllopsdag!!!!! Då får jag nog prova komma på nåt riktigt romantiskt att överaska henne med. Men vad det blir kan jag ju inte skriva här. För hon brukar ju vara in och läsa mina blogg inlägg då och då!

Nä nu ska jag hoppa i duschen och sen i säng så man orkar med helgen. Den blir säkert riktigt händelserik!!!!
Mossa mossa

Vad ska man nu hitta på

Jaha vad ska man nu hitta på? Nu går jag mot en oviss tid till mötes. Arbetslöshet! I morgon så har jag min första dag som arbetslös. Och jobben växer ju inte på träd precis. Hoppas ju in i det sista att det ska dyka upp nåt jobb på skolan till hösten.

Har väl börjat titta lite på utbildningar också. Men vad ska man utbilda sig till? Och då måste jag nog läsa upp mina betyg innan jag kan söka nåt. Är väl lite sugen på sjukgymnast. Men det kostar ju lite pengar att gå skola. Så jag fär se hur det blir med det.

Nu är det inte så många dagar tills vi(jag & Cilla) firar vår första bröllopsdag! Så till helgen så ska vi väl unna oss något riktigt trevligt. Men inget är riktigt bestämt ännu. Men nåt roligt ska det väl bli.

Kan inte annat än sända en tanke till dig(om du läser detta så vet du vem du är) som påstod att vi inte skulle hålla ihop tills årsdagen. Jag hoppas du har satsat riktigt mycket pengar på detta din skitstövel!!!!!!!!!!!!! Vi är kärare än aldrig förr!

Bara för att man inte kan hålla ihop ett eget förhållande så behöver ju inte alla var så. Men den svenska avundsjukan är ju ganska genomskinlig. Det får inte gå bra för någon annan en en själv!

Men dessa personer som bara hoppas på andras olycka kan jag tänka har en och annan hund begraven i sitt eget bagage. Eller så är det nåt som fattas i huvud kontoret! Ett tips till er som möter sådana personer:Hånflina bara åt dom och vänd dem ryggen. Det tar bäst!

Nä nu ska jag krypa ner fram för tv:n med min underbara fru och titta på film och mysa som aldrig för! De du!!!!!!!!!
Mossa mossa!

Tävlingsdjävulen, när ska han försvinna?

Nu kände jag att jag var tvungen att skriva ett nytt inlägg. Det börjar ju vara ett tag sen men har haft lite ide´ torka. Har lite nya uppslag på gång, men måste fila på dom lite grand innan jag går till verket.

Imorgon(torsdag) gör jag min sista riktiga arbetsdag före arbetslösheten. Känns riktigt tråkigt!! Har trivts riktigt bra på skolan. Men det finns tydligen i nu läget inte några tjänster där som passar mig till hösten. Men hoppet är ju det sista som överger en. Så det är bara hoppas att det dyker upp nån assistent tjänst till hösten. För jag har ju som sagt trivts både med personalen och ungarna!

Nu under sista veckan har det väl inte blivit så mycket vettigt gjort på skolan. Och jag kan förstå eleverna. Det är ju bara gå till sig själv när man gick skola. Under sista skolveckan så hade man ju redan tagit sommarlov!

Idag(onsdag) så mötte vi i personalen eleverna i brännboll. Och en sak är säkert: Har man en gång fått tävlings djävulen i kroppen så går den aldrig ur helt!!!! Så fort det blir tävling eller match så kommer han fram! Det är väl inte riktigt lika mycket nu som när jag spelade fotboll, men han finns där. Man vill ju alltid vinna, spelar ingen roll vad man har för motstånd.

Matchen kunde ha slutat med att jag fått uppsöka sjukstugan! Såg jag hade en liten chans till varvning och pinnade på allt vad tygen höll. När jag passerade sista kon hade jag (för att vara mig ialla fall)fått upp en hiskeli fart. Kan säga att G-kraften var ganska hög(hahaha). Det var bara det att det stod ett bollplank i vägen! Med minsta möjliga marginal så klarade jag livhanken! Såg hela mitt liv passera i revy!!!!!! Men snacka om eleverna blev imponerad!!!! Skulle tro att jag hade blivit vald till "Man of the match" om eleverna skulle ha utsett en!

Nu till det viktigaste! Hur matchen slutade: OAVGJORT!!!!!! Måste bara få undra vilken match dommarna tittade på!!!! Inte kan det då ha varit våran!

Och det roliga är ju att jag har hela terminen provat lära eleverna i min klass att det viktigaste är inte att vinna utan att ha roligt. Snacka om att kasta sten i glashus(hahaha)!!!!!

Nä nu har jag då fått ihop lite ny läsning. Ska komma med ett(kanske)intressantare inlägg senare.
Lev å må!


Äntligen helg!

Äntligen helg!!! Oj vad veckorna går fort. Man hinner inte nästan va med. Nu snart börjar sista veckan på skolan sen går man en oviss tid till mötes. Men det löser sig nog. Det brukar det ju göra. Man ska inte hetsa upp sig i onödan. Det är inte bra för hälsan.

Men helgen skulle ju kunnat börja bättre än den gjorde. Min revisor ringde och sa att min deklaration var klar och ville att jag skulle komma och skriva under den. Glad i hågen åkte jag dit. Jag visst ju att jag skulle få igen på skatten(ca 4000). Men när jag kom dit fick jag nästan en chock. Får rest på nästan 4000!!!!!!!!!! Snacka man kan bli chockad för mindre! Men det är ju bara att betala och se glad ut.

Men det är bara att gå vidare. Det kommer ju att bli en riktigt bra(kul?) sport helg i alla fall. Robin Söderling i final i franska öpna på söndag(vilken match) och Sverige- Danmark imorgon lördag i VM-kvalet. Cilla är överlycklig(hahaha).

Ni kan förresten se emot en riktig regnig helg! För jag måste nämligen klippa gräsmattan i helgen. Och med min tur kommer det att ösa ner! Har skjutit på det hela veckan med tanke på att jag har trott att det skulle börja regna. Men det har ju inte regnat(nästan inget)!! Men det finns ju en sak som är bra med regnet:Det är ju bra för poträtren! Måste dess utom olja in utetrappen också.

Nä nu ska jag gå och strycka landslagströjan och börja ladda för morgondagen!

Sassa brassa mandelmassa,
jag vill höra nätet prassla!
SVERIGE SVERIGE SVERIGE

Drömvärld

Nu har jag bara drygt en vecka kvar på skolan. Känns lite tråkigt. Inte bara för att jag blir arbetslös utan även för jag har trivts riktigt bra där. Får väl hoppas att det dyker upp nån assistent tjänst där till hösten och att man får den.

Nu till något helt annat. Tänk att få leva i en egen liten drömvärld. Där allt man tog för sig blev som man ville. Och alla runt omkring en gjorde och sa allt man ville. Det skulle väl vara underbart? Och framförallt slippa betala alla dessa förbannade räkningar!!!!!!!!!

Visst har jag väl drömmar om vad jag vill ska hända i livet. Men det går ju inte riktigt jämnt som man vill. Men tur(kanske) är väl det. Tycker själv att det kan vara lite roligt att få kämpa lite grand för det man tar för sig. Visst skulle det vara kul ibland om allt gick som en dans. Men inte alltid!

Måste väl erkänna att jag har blivit lite bortskämd under min uppväxt. Men nog har man fått göra rätt för sig också. Inte har jag då fått allt jag pekat på.

Nu låter jag väl lite väl gammal men när jag gick skola själv fick man då lära sig att när någon frågade eller gav lite råd inte fan blev man då sur. Och vilken respekt man hade för dom som var äldre. Och det räkte att dom bara var nått år älder än en själv för att man skulle vara liv rädd. Men nu för tiden kan det hända att man för en ruskig utskällning utav en yngre person om dom uppfattar det man sägar inte faller dom i smaken. Snacka om att sakna självdistans! Nu ska jag inte dra alla under en kam. Det finns många som uppskatar råd och tips från en. Men då finns det en liten klick som bara är nöjda om dom får som dom vill.

Och sen finns det personer som när dom möter såna där sk energi tjuvar blir helt slut efteråt för att dom vill alla väl och vill hjälpa till men dessa energi tjuvar blir bara sura och griniga när man inte håller med dom. Och sedan mår dom  riktigt dåligt efteråt för att dom tror att det är deras eget fel för att energi tjuven blir sur och grinig.

Känner själv en sådan person som jag får stötta och förklara för att det inte är hennes fel. Hon är en sån person som vill alla väl. Och tur är väl då det! Det är väl bättre att hon är sådan än föraktar alla. Men hon blir så fruktansvärt slut efteråt att det tar flera timmar innan hon blir människa igen. Provar säga åt henne att hon måste bli lite mer självisk, men det är inte det lättaste. Men tur för henne så  känner en tjurig lappsådd som inte ger sig i första taget. Nog ska jag få henne att börja tänka på sig själv i förstahand ibland! (Ni som inte förstått vem denna person är så kan jag säga att det är min sarons lilja Cilla)

Nog för att jag tycker man ska ställa upp och stötta sina medmännsiskor i (nästan) alla lägen. Men ibland måste man tänka lite på sig själv också. Man måste kunna säga ifrån när man inte känner sig i form!

Nu har jag skrivit något som kan verka lite motarbetande vad jag skrev om egoister. Men tolka mig inte fel. Ibland måste man tänka lite på sig själv också. För alla har vi bättre och sämre dagar. Det har då jag i alla fall. Och de sämre dagarn är jag då sån att jag helst vill hålla mig lite för mig själv. Kan tänka mig att Cilla inte har det så lätt med mig alla dagar(hahaha). Men hon gör det då bra!

Nä nu är det sängen som hägrar!
Mossa mossa!

Ännu en födelsedag

Jaha då har det varit ännu en födelsedag som inte den som fyllde år inte kunde vara med på. Nämligen Frilles. Han hade idag blivit 32 år. Det är såna här dagar som det är tyngre än andra. Och det lär nog kännas tungt varje högtidsdagar även i fortsättningen. Ni som inte har varit med om något sådant kan jag säga att det är såna här dagar när man samlas familjen och vänner dom flesta minnen kommer upp i huvudet. Man tänker tillbaka hur vi hade det. Både det roliga och det tråkiga. Men för det mesta det roliga! För det hände ju alltid något kring Frille!

Det var väl inte alla gånger jag uppskattade hans upptåg. Men för det mesta var dom ganska harmlösa om jag ser tillbaka på dom nu. Och ni som kände honom vet vad jag menar!

Och det mest skrämmande är att än idag träffar jag dom personer som mer eller mindre undviker mig med tanke på vad som hände(tror jag i alla fall). Och det kan jag tycka är lite skrämande. Varför kan jag inte riktigt svara på. Men dom kanske "har en katt begraven", och skäms. Om om det är så hoppas jag att dom gör det. Kan ju förstå att första tiden efter det hade hänt att det kunde kännas svårt att prata om Frille och med mig. Men kan säga nu när jag har varit med om något sådant så vet jag att det inte behövs pratas så mycket. Det räcker att man går fram och lägger en hand påaxeln. Det räcker! Tänk på det om ni har någon ni känner får vara med om något så tagiskt.

Men det finns även dom(och dom är många) som verkligen vill prata om honom. Och det tycker jag bara är roligt! Så ni som läser det här och inte trott att det varit okej eller vågat att komma fram till mig och prata om Frille så är ni hjärligt välkommna att göra det! Tycker bara det är roligt att folk vill prata om honom.

Träffade en kompis för ett par dagar sedan som hade varit med om något liknande. Och kan säga att det kändes ganska skönt(om man nu kan säga skönt)att veta att man inte behöver säga så mycket. Hade jag inte vetat det så hade jag nog mått hemskt dåligt för att jag inte pratade med honom. För dt hade jag nog inte gjort.  För hade varit förr i tiden så hade jag varit en sån person som undvikit att gå fram och pratat. Tänk på det! Det är ganska skönt för en själv och säkert för den/dem som drabbats(det var då det för min egen del).

Nä nu är det färdig skrivet för idag. Är faktiskt ganska slut. För sådana här dagar tär på kroppen kan jag lova.

Ha det gott!

RSS 2.0