Formsvacka!

Oj vilken formsvacka jag hamnat i! Jag är väl inte den som brukar prata om det och man ska väl kanske inte skriva nåt när man inte är i form(kanske kommer nåt dumt)men jag känner att jag måste få skriva av mig lite. Och jag provar väl hålla skenet uppe också. Så det syns nog inte så mycket på mig när jag är i en sån här svacka. Tror jag då i alla fall! Jag brukar tänka att det finns alltid de som har det sämre!

Vad detta beror på har jag ingen aning om, men alla har väl nån svacka då och då. Men det kan ju ha att göra med vintern och mörkret som börjat att smyga sig på. Är ju ingen vinter människa! Sen har det hopat ihop sig med diverse saker. Har ju som bekant fått bråka med min a-kassa enheldel och sen har jag även fått bråka lite med försäkringskassan också!

Jag har ju planer om att jag skulle läsa upp mitt gymnasiebetyg för att ev söka till högskola till hösten. Men min a-kassa är ju inte direkt bemötesgående! Dom förespråkar att om man är arbetslös är det bra att studera. Men inte förrän man fått det god tjänt av kassan. Och innan man får det godkännt måste man skicka in ett antagnings beslut från det man ska studera. Där går mina och kassan värderingar isär lite. Enligt min syn på saken kan man ju inte tacka ja till en plats innan man vet om man har någon inkomst! Är det någon mer som håller med mig?

Och som vanligt ska man ju skicka in ett X antal blanketter. Jag gjorde detta men fick aldrig nåt svar. När jag tog kontakt med kassan så fick jag ju veta detta om antagningsbeslutet. Men i samma veva säger dom att det inte ska vara något problem! Men dom kan inte svara om det går bra innan dom har beskedet från skolan! Oj vad less jag blir!

Sedan detta underbara papperslösa Sverige! Har varit i kontakt med försäkringskassan och varit tvungen att skicka in lite blanketter. Och vi(jag och Cilla)har gått igenom vad som ska fyllas i och vilka bilagor som ska skickas med. Har även varit i kontakt med dom via telefon för att vara säker på att det ska bli rätt första gången. Men vad häder? Jo, det dyker upp ett brev några dagar senare(eller snarare veckor)där dom vill ha in kompliterande uppgifter! Helt j...a otroligt!!!!

Sancka om att man tappar sugen på alltihop! Har man det inte så fett ställt så kan det golva vem som helst! Visst vi klara ju oss ganska bra ändå. Men jag tänker på dom stackare som är så pass dåliga både fysisikt och pysiskt att dom nätt och jämnt klara sig för dagen. Det ska inte vara lätt att måste bråka med dessa inkompitenta(jo jag menar det)personer! Man kan fundera hur det kommer att bli nu när en hel del långtidssjukskrivna ska bli utförsäkrade. Jag lider verkligen med dessa! Och sen, hur har dom bestämande tänkt sig hur det ska kunna bli bättre? För jag tror inte det finns särskilt många arbetsgivare som är villig att anställa en person som enligt läkare är för sjuka för att arbeta. Vad händer med dom då? Men det är väl statistiken dom är ute efter. Men får man inget jobb och ingen sjukersättning finns ju bara en grej kvar: socialen! Och jag kan tänka mig att det kan vara ganska kränkande att måste uppsöka socialen för att klara av sin egen ekonomi!

Det finns säkert dom som inte tycker det och utnyttjar bidragen. Men jag vet det finns väldigt många som inget annat vill kunna jobba men klarar inte av det! Det är ju dom som kommer att drabba! Snacka om att det kommer att bli samhällsklyftor!

Och en annan sak som kan ha att göra med min formsvacka är den helg som står inför dörren. Visst tycker jag det är mysigt att gå på kyrkogården med alla tända ljus. Jag skulle till och med nog kunna campa där under denna helg! Men det är ju alla dessa minnen som dyker upp när man är där och tänder ljus som känns lite vemodigt. Man behöver ju inte gå dit kanske någon tänker. Men om det än är lite tungt är det dock ganska rofyllt att tända ljusen och stå och tänka tillbaka på det som en gång varit! Må ni vila i frid allihop!


Och till råga på allt så åkte mitt kära Hammarby ut allsvenskan igår! Nu kanske ni tycker det inte är nåt speciellt men jag kan säga att det svider i ett grön vitt hjärta! Hoppas bara dom kommer tillbaka så snart som möjligt!

Har ju som ni kanske vet varit arbetslös i veckan. Och det tär ju på en! Men nu har jag fått jobb på skolan igen! Men det är bara för två veckor. Sedan vet jag inte vad som händer. Det är ganska tungt att inte veta vad som händer framöver. Men det ska nog lösa sig får jag hoppas!

Men det är ju inte bara mörker för mig just nu. Det finns ju ljusglimtar ochså. Fick en förfrågan från en person om jag skulle vara intresserad och vara inblandad i en grupp på facebook. Jag känner inte denna person personligen så det är verkligen en ära att få en sådan förfrågan och kanske vara med och bidra med något gott!

Och sen håller jag på med en grej som jag kanske ska gå runt i klasserna på skolan och berätta om. Jag har bara börjat lite smått. Det är riktigt roligt! Ska visa upp det för rektorn när jag är klar och höra hans utlåtande om han tycker det är något att föreläsa om. Men han var ganska positiv till detta projekt när jag pratade med honom!


Till slut ska jag referera en statusuppdatering som jag tycker var mycket passande till detta inlägg som en facebook vän hade skrivit: "Nu är jag less!!!!! Tur man har familjen!"

Mycket bra skrivet Rolf! Kan bara hålla med! Vad skulle man göra utan?

Mossa mossa


Arbetslös igen!

Jaha då var man arbetslös igen! Är lite jobbigt att nästan bara ha arbete vecka för vecka. Det är ju lite svårt att leva på en vikarie anställning. Men vad ska man göra när det inte finns så många jobba att söka? Det är bara gilla läget. Det brukar ju lösa sig så småningom ändå!

Har varit och jobbat som assistent på Ringelskolan i två veckor nu. Trivs hur bra som helst på skolan. Visst, vissa dagar är jag mer slut än andra när jag kommer hem. Men det är det som är lite av tjusningen med det. Ingen dag är den andra lik! Endel dagar är det hur lungt som helst för att sedan vara lite mera att stå i andra dagar.

Men jag tycker det är stimulerande att vara och hjälpa till på skolan. Och sedan har jag fått ganska bra respons av mina kollegor också för det arbete jag utfört. Och det blir det ju mycket roligare att gå till jobbet när man känner sig uppskattad. Jag har provat på att gå till ett jobb där man inte känner sig riktigt uppskattad för det man gör. Och då är det inte roligt att stiga upp på morgonen för att gå på jobbet kan jag säga!!!!

Nu har det ju inte varit en heltid jag har haft. Men det tycker jag inte är det viktigaste. Det viktigaste tycker jag är att ha någon fast punkt att gå till. Det är en helt annan grej än att bara gå hemma och dra fötterna efter sig. Och sen när man har trevliga arbetskamrater så blir det ju mycket roligare att gå till jobbet! Och jag måste säga att det är riktigt bra arbetskompisar på skolan! Låter kanske som lite fjäks nu när jag ska söka en tjänst där men det är det inte! Man kan skämta om nästan vad som helst utan att någon tar illa upp. Men sen får man vara beredd att få tillbaka också. Men det kan jag ta bara det är lika åt båda håll!

Men visst, det skulle ju inte gör något om jag fick en heltids tjänst någonstans. För pengarna behöver man ju! Ett onödigt ont!

Den tjänst jag nu har jobbat med ska förhoppningsvis komma ut på arbetsmarknaden till veckan. Ska väl söka den då och hoppas att  jag får komma tillbaka till skolan efter lovet! Men jag har lärt mig att man inte ska ta ut något i förväg!

Nu till något helt annat. Jag har funderat på att söka lite forsknings pengar till en liten undersökning. Det finns ju vissa(oftast kvinnor)som sägar att män inte kan göra två saker samtidigt. Och att kvinnor klarar av att gör flera saker samtidigt. Undrar vem som har kommit på detta påstående?

För jag kan säga att detta inte riktgt kan vara sant! Kanske jag kastar sten i glashus nu, men jag påstår att det bara är skitsnack!!! Har testat detta påstående vid ett flertalet tillfällen på min kära fru(Cilla). Antingen hör hon till undantaget eller då är det något annat som inte stämmer. Nu ska jag väl inte skryta att jag är någon mästare att göra flera saker samtidigt men jag klarar då av att se på tv och prata samtidigt. Jag kan säga att det är inte det lättaste att föra en konversasion med Cilla när hon ser typ Top modell eller något annat svammel program!!! Men lite roligt kan det ju bli. Kan få lite underliga svar på de frågor jag ställer till henne!!!!

Rätta mig om jag har fel men jag tror inte hon är ensam kvinna om att inte klara av att göra två saker samtidigt! Tror att det är bara något det kvinnliga släktet har fått om bakfoten att dom klarar av det bättre än män!

Och en sista grej jag har klurat på senste veckan: Måste man byta ut alla prydnadssaker mot vilken årstid det är? Själv tycker jag det kan vara lite överkurs!!! Men det kanske det är ur att vissa i detta hushåll tycker om att pynta och pyssla. Annars skulle väl risken vara stor att tex vissa julsaker skulle stå framme åretrunt!!

Nu hoppas jag ju att ni som läser detta ser allt med lite ironi så jag då inte åker på tjejstryk när jag visar mig ute på samhället! Men visst räknar jag med att få lite mothugg av vissa. Vissa känner sig nog mer träffade än andra(T&M)!!!!!!! Hahahaha

Nä nu måste jag nog hoppa i säng så jag orkar med morgondagen. Ska dels på fest men kommer nog att få det lite hett om öronen när Cilla läser detta inlägg! Men den dagen den sorgen!

Mossa mossa

Oj så skönt med ett jobb!

Oj så skönt att det är att ha ett jobb att gå till!!! Höll ju på att bli tokig att bara gå hemma och dra fötterna efter sig. Nu ska ni inte tro att jag håller på att bli less Cilla. Det kommer jag aldrig att bli! Men bara gå hemma och titta på väggarna i huset dag ut och dag in är ingen hit!

Att ha någon fast punkt att gå till på fasta tider varje dag känns alldeles underbart! Man degar ju inte ihop totalt som annars är risken. Man tar sig i säng något så när i tid. Annars är ju risken att man blir sittande framför datorn eller tv till långt in på små timmarna och sen så sover man ju bort halva dagarna. Nu får man ju någonting gjort när man kommer hem. Under tiden jag gick hemma så blev det bara jobbigt att göra nåt hemma. Nu går det mycket lättare att gör någon nytta hemma!

Det är lite konstigt tycker jag. Man har ju mycket mer tid att göra något när man är hemma hela dagarna. Men man får inget gjort! Men har man ett jobb att gå till är man mycket mera kreativ när man kommer hem! Jag vet inte om alla känner så, men jag gör då det!

Och sen det jobb jag har just nu är hur roligt som helst! Att jobba som assistent på skolan är rätt så varierande. Ingen dag är den andra lik. Och jobba med med barn är riktigt roligt. Och jag får jobba med olika ålders grupper. Allt från 6-års grupper till dom som går i 6:an. Och barn som går på fritids är ju så härligt ärliga. Dom säger precis vad som dom tänker på. Tänk om folk kunde ha lite av det även när man blev äldre. Det skulle vara betydligt mindre skit prat skulle jag tro!

Och sen är det kul att ha arbetskamrater. Att ha någon att surra med om allt möjligt. Och på skolan är det helt underbara arbetskamrater. Det är ganska högt i tak så det skojas ganska frisk! Och man får ibland stå ut med ett och annat. Men det är bara gilla läget och ge igen när det passar! Och sånt gillar jag! Man måste kunna skoja med varandra utan att någon tar illa upp. Det blir mycket roligare då tycker jag!

För det finns ju personer som är mästare på att retas och skoja med andra, men får dom igen med samma myt så blir dom bara sura! Och det finns inget värre!! För man måste både kunna ge och ta! Och på skolan är det som sagt ganska högt i tak så man för vara beredd på nästan vad som helst! Men det är bara roligt!

Men blir man beskylld för något man inte gjort så kan det ju bli lite för mycket! Städet ni vet vad jag menar! Jag lovar jag var oskyldig!

Nu får jag bara hoppas att jag får forsätta att jobba på skolan. Dels att jag har ett jobb att gå till och sen trivs jag alldeles utmärkt!

Nä nu är det dags för lördagsmys!

Mossa mossa

Nu har den kommit!

Ja då var det lördag igen. Oj så skönt med helg! Men jag är lite nervös inför kvällen! Har lite onda aningar att det kan gå käpprätt åt helvetet! Men jag får hoppas att jag har fel. Och för ni som inte förstår vad jag menar så kan jag ju berätta att Sverige spelar ödesmatch mot Danmark i VM-kvalet.

Jag har äntligen fått mig ett jobb!!!! Få se hur länge det varar men det är då åtminstone 2 veckor. Det är ju alltid något. Trodde jag skulle få en mjukstart på första arbets veckan men det blev ett mastodont skift igår(fredag). Först var jag i den klass jag jobbar i men sen hade jag lovat att ta stängningen på fritids. Å har man som jag varit arbetslös ett bra tag så har man ju snott på dygnet totalt och har gode svårt att gå och lägga sig på kvällarna! Så jag kan säga att jag var gode slut när jag kom hem igår! Svårt att ladda för fredagsmys då. Men jag gjorde så gott jag kunde. Men ska sanningen fram så hade jag en inte så lång vecka. Började i torsdags(hahaha).

Måste ju få gnälla lite grand också. Det hör ju som till när jag skriver i bloggen.

Nu har den djävuln kommit!!!! Vintern!!! Inte precis min favorit årstid, skulle nog ha bott nån annanstans i världen! Men det är bara att gilla läget. Men den kunde ju ha fått börja lite bättre. Tog ju en evighet innan plogbilen dök upp och plogade på Åsgatan. Och när den till slut kom så var det nog en pryo som körde! Han som körde vände nämligen ganska fort som han hade kommit in på Åsgatan och och forsatte efter Villavägen. Visst det stod en bil på vägen så det var kanske därför. Men den stod närmare 40 meter från korsningen! All annan tid så kör dom ju som blådårar! Så det blev kvar en sträcka på 44 meter lång och 3 meter bred snösträng utanför huset! Ja, jag mätade! Jag var gode sinne när jag var ute och skottade bort nästan hela sträckan! Det fanns ju inte någonstan att parkera för de få besökare vi har! 

Och efter jag hade skottat bort nästan all snö från trottoaren så var jag så irriterad så jag satt mig ned och författade ett mail till den som är ansvarig för kommunens gator. Trodde i min enfald att jag åtminstone skulle få en liten ursäkt. Men icke sa nicke! Det enda som jag fick var ett spydigt svar tillbaka där det stod att det hade stått flera bilar ivägen. Men jag såg nämnligen när plogen vände och jag kan svära på att det då inte stod en bil närmare än exakt 44 meter! Tycker det är konstigt att det ska vara så svårt för vissa tjänstemän att svälja ståltheten och kunna ge en liten ursäkt!

Och det står på Arvidsjaurs hemsida att: Fastighetsägarna kan på en del olika sätt underlätta snöröjningen. Fastighetsägarna kan bl a se till att snö och is som är till olägenhet för gångtrafiken med det snaraste skottas undan eller hugges upp och förs bort.  Likaså måste fastighetsägaren se till att snö och is som läggs ut på allmän plats från tomt, portgång eller liknande, genast forslas bort.

En sista grej: Är det någon som kan svara på varför Barack Obama kunde få fredspriset? Han har väl då inte uträttat nåt för freden! 

Så tydligen så måste jag som husägare ta bort all denna snö som den late plogbilschauffören lämnade! Det kan dom ju fet GLÖMMA!

Nä nu har jag fått gnälla lite också så nu ska jag börja ladda inför kvällens fotbollsmatch!

Mossa mossa

Hoppas det ordnar sig


Då har ytterligare vecka gått. Har haft en liten down period i veckan där inget(nästan inget) har varit till belåtenhet. Men jag har nån sån där period då och då. Vart det bottnar har jag ingen aning om. Det dycker bara upp då och då. Jag blir ganska inbunden i mig själv under dessa perioder och grubblar på mycket. Och ofta när jag kommer i en sådan "tänkar" period så blir det många tankar om Frille. Hur det kunde ske, hur vi hade det(både roliga saker och tråkiga) och kunde jag ha gjort något att förhindra att det skedde det som skedde. Tur jag har en förstående fru som har tålamod med mig under dessa grubblar perioder. Annars skulle hon väl ha kastat ut mig för länge sen!!!!

Veckan som gick ströjobbade jag lite grand på både fritids och i klass i tre dagar. Det är ju alltid något. Var även runt på några möten som jag hade inbokade. Bla på sjukstugan och hos syon på Sandbacka. Var tvungen att kolla upp om mina betyg från gymnasiet var godkända att söka in på högskola. Har nämligen planer att söka skola till nästa höst. Antingen blir det sjukgymanst eller arbetsterapeut. Men vi får väl se. 

Är tvungen att läsa upp mitt betyg i engelska. Var väl gode skoltrött när jag gick på gymnasiet så det blev väl inte så mycket pluggande där! Är meningen att jag ska börja läsa nästa måndag. Men syon ville jag skulle kolla upp med facket innan jag startade. Jag stämplar ju just nu så man måste få ett godkännande av facket för att få behålla stämplingen under tiden. Och vad händer? Jo dom behöver få in en blankett där jag skriver vad och hur jag ska plugga. Det går inte att ringa för att  få besked. Och det går hellre inte maila in blanketten! Det är så underbart med det pappers lösa Sverige! Så får se om det blir något problem med detta. Hoppas inte det men det lär ju dröja innan jag för besked hur dom ser på saken!

Dom bestämande menar ju att det ska vara så lätt att plugga för att kunna få möjligen få sig ett jobb. Men det är inte så lätt att få börja studera som det låter! Och nu ska jag läsa i 10 veckor på deltid hemifrån. Så jag tycker inte det ska vara så jävla svårt att få det godkännt! Får jag ett jobb så kan jag ju faktiskt både jobba och plugga.


Och få se nu hur mina planer för vintern blir. Fick i veckan klart med praktik plats på sjukgymnastiken där jag hemskt gärna skulle vara om jag nu ska söka den utbildningen. Men då dök det upp ett brev från arbetsförmedlingen på ett jobb jag var tvungen att söka. Å visst ger det mera pengar i kassan med ett vanligt jobb men jag skulle nästan lika gärna vara på praktik på sjukgymnastiken. Men hur det än blir så har jag någon sysselsättining i vinter i alla fall! Och tur är väl det! Annars hade jag nog blivit tokigare än vad jag redan är!


En sitsta reflektion innan jag av slutar för kvällen:  Alla dessa personer som saknar respekt och sympati för sina medmänniskor vad tänker dom med? Och vad har dom för uppfostran hemifrån? Och det finns sådana personer i alla möjliga ålders grupper. Allt från 7-8 års ålder upp till 70-80 år. Inte undra på att samhället ser ut som det gör! Visst, jag kan erkänna att det har väl hänt att jag nån gång uppträtt respektlöst mot någon men det är inte ofta kan jag lova! Men det finns sådana som bara visar upp en arrogant attityd och tror sig vara så mycket bättre än alla andra. Nä fy fan!

En sista grej: Fick ett mail idag som var lite kryptiskt. Det var skrivet på engelska och var från någon som påstod sig jobba på en bank. Han ville jag skulle skicka ett mail till honom med namn, personnummer och adress. Han påstod att det fanns två personer med samma namn i banken. Och jag fick nån dag på mig att svara för han lovade att han inte skulle koppla in de ledande i banken då. Men skulle jag inte skicka något svar så fanns risken att jag skulle bli polisanmäld! Men det stod aldrig för vad eller varför det var så viktigt att jag skulle skicka mina person uppgifter han ville bara att jag skulle skicka in dom! Och vem som jobbar på bank och har ett sådant meddelande till en kund skickar detta med en yahoo adress? Att dom bara orkar våra storkar!!!!

Nu har jag fått vara lite djup också så nu får det vara nog för denna gång.

Mossa mossa



RSS 2.0